Linkovi

Stepen bogatstva nekih od najpoznatijih američkih političara


Svi znamo da bogati i poznati širom sveta stalno uvećavaju svoje bankovne račune ali ponekad su te cifre prosto zaprepašćujuće. U narednom prilogu otkivamo stepen bogatstva nekih od najpoznatijih američkih političara, i zvezda poput Opre Vinfri.

Predsednik Bil Klinton napustio je Belu kuću 2001. opterećen računima za usluge pravnika. Prošle godine, on je zaradio više od 10 miliona dolara držeći govore po svetu, prema federalnim podacima koe je objavio izborni štab njegove supruge.

«Često se šalim sa Bilom da nikada nismo imali puno novca, a onda on izadje iz Bele kuće i počne da zaradjuje, što je sasvim u redu što se mene tiče.»

Medjutim, nekadašnji drugi čovek Klintonove administracije, Al Gor, zaradjuje još više. Posle poraza na predsedničkim izborima, umorni Gor postao je savetnik tada malo poznate Internet kompanije zvane Gugl. Takodje se pridružio upravnom odboru Apple-a, započeo sopstvenu profitabilnu kablovsku kompaniju i firmu za upravljanje finansijskim sredstvima. Danas, prema novom članku u magazinu Fast Company, Gor je «težak» najmanje 100 miliona dolara.

«On smatra da se bavi inovativnim poslovima u sektorima kojima je, po njegovom mišljenju, preko potrebna promena, i verujem da uživa što se pokazuje da je u pravu» kaže Elen Mekgirst iz Fast Company-ja.

Klinton i Gor možda stiču veliki profit, ali ni blizu ljudi na vrhu godišnje liste 100 najbogatijih zvezda magazina Forbs. Na vrhu liste je Opra Vinfri, koja je prošle godine zaradila 270 miliona. Džoni Dep je zahvaljujući Piratima sa Kariba inkasirao 92 miliona, a Roling Stounsi, uglavnom zahvaljujući turneji Bigger Bang, 88 miliona. Reper Džej Zi zaradio je 83 miliona prodajom albuma i poslovnim ugovorima kao što je pokretanje njegove modne linije.

Kako ističe Lea Goldman iz magazina Forbs...

«Više nije u pitanju samo da li ste zvezda i gde glumite, već šta je najbolji način da unovčite svoj imidž»...

XS
SM
MD
LG