Linkovi

Italijanska policija uhapsila grupu povezanu sa terorističkim napadima u Alžiru


Italijanska policija uhapsila je desetak osoba, osumnjičenih za podržavanje muslimanske militantne grupe, koja se povezuje sa napadima u Alžiru ranije ove godine.

Policija u Milanu saopštila je da je policijska akcija bila uperena protiv Al Kaidine ćelije u Islamskom Magrebu, prethodno poznatu i pod nazivom Salafistička grupa za molitve i borbu (GSPG).

Reč je o vodećoj grupi islamskih radikala u Alžiru koja je preuzela je i odgovornost za dva bombaška napada 11. aprila u toj zemlji.
U eskplozijama su poginule 33 osobe, dok ih je 220 ranjeno. Jedna od bombi podmetnuta kod kancelarija alžirskog premijera, Abdelaziza Belkhadema, dok je drugi napad bio na policijsku stanicu.

U medjuvremenu, britanska policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog teroristu, Habiba Ignaua, za kojim je izdata poternica u Italiji. Britanski funkcioneri navode da je Ignaua suočen sa optužbom u Italiji da je falsifikovanim dokumentima snabdevao dobovoljce koji su pokušavali da otputuju na obuku u kampovima terorista u Avganistanu tokom devedesetih godina prošlog veka.

XS
SM
MD
LG