Linkovi

Američka vojska saopštila da je sedam američkih vojnika poginulo u Iraku


Američka vojska saopštila je da je još sedam američkih vojnika poginulo u Iraku. Šest vojnika, zajedno sa iračkim prevodiocem, stradali su u eksploziji bombe pored puta u zapadnom Bagdadu, dok je, takodje juče u eksploziji bombe, južno od iračke prestonice, poginuo jedan američki vojnik. Time je broj poginulih američkih vojnika od petka porastao na 15. Vojska je takodje saopštila da je u akcijama tokom noći ubijeno osam osumnjičenih terorista povezanih sa al-Kaidom, dok su 34-ica uhapšena. Umedjuvremenu, Američke i iračke trupe nastavljaju potragu za trojicom američkih vojnika koji su prošle nedelje oteti u Iraku.

Najmanje devet ljudi, medju kojima sedam policajaca, ubijeno je u borbama šiitskih milicija i iračkih snaga bezbednosti u gradu Divanija, 180 kilometara južno od Bagdada.

"Sedam policajaca i dvoje civila ubijeni su u sukobima naoružanih muškaraca i snaga bezbednosti u centru grada", rekao je lekar Hamid Džati, lokalni zvaničnik ministarstva zdravlja.

Petnaest ljudi, od kojih troje dece, tri žene i devet policajaca, ranjeno je u tim brobama koje su počele u subotu uveče. Sukobili su se policajci i pripadnici Mahdijeve armije - milicije lidera radikalnih šiita Moktade Al Sadra. U nedelju je u Divaniji mirno, a pripadnici Mahdijeve armije i lokalne vlasti sklopili su jednomesečno primirje, prvenstveno namenjeno studentima kako bi mogli da se pripreme za ispite, piše u saopštenju lokalne kancelarije pokreta Moktade Al Sadra.

XS
SM
MD
LG