Linkovi

U Podgorici održan 5. kongres DPS za predsjednika izabran Milo Đukanović


Dosadašnji lider DPS-a Milo Đukanović, koji je bio jedini kandidat za predsjednika, i u narednom periodu biće na čelu najjače stranke u Crnoj Gori. Delegati Petog kongresa DPS-a izabrali su i nove potpredsjednike, kao i 136 članova Glavnog odbora stranke.

U dijelu u kome je Kongres bo otvoren za javnost, rukovodstvo stranke i delegate pozdravili su brojni gosti iz regiona, evropskih država, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, kao i strani diplomatski predstavnici. Podsjećajući na brojne uspjehe stranke u realizaciji strateških programskih opredjeljenja u proteklom periodu, predsjednik DPS Milo Đukanović podsjetio je na tešku dilemu sa kojom je Crna Gora bila suočena:

‘’Bili smo suočeni sa suštinskim izborom: da li se okrenuti transnacionalnom koridoru multikulturne tolerancije unutar porodice udružene Evrope ili bespuću pogubnog nacionalizma i mamurnih snova o obnavljanju Dušanovog carstva’’.

Sve postignuto, rezultat je promišljene državne politike u kojoj je presudnu ulogu imala DPS, ocijenio je Đukanović:

‘’Crna Gora je trenutno veliko gradilište, čije će se dimanzije tek uvećavati skorim početkom realizacije najvećih infrastrukturnih turističkih i ostalih strateških projekata.

Crna Gora je danas, kao što potvrđuje Svjetski savez za turizam i putovanja, najatraktivnija i jedna od tri najbrže rastuće turističke destinacije u svijetu. U njoj, svoj kutak za odmor nalaze najpoznatija svjetska imena iz biznisa, kulture, politike, sporta.

To je doprinijelo da vrijednost nekretnina raste vrtoglavom brzinom, što je takoreći do juče, bilo potpuno nezamislivo. Benefite toga već je osjetio značajan broj građana Crne Gore’’.

Pretpostavka za bolji život-nezavisnost-je ostvarena, ali se od toga ne može živjeti. Moraju se ostvariti rezultati koji će potvrditi ispravnost odluke, ocijenio je Đukanović:

‘’DPS ima jasan i realan cilj i u narednom, četvorogodišnjem periodu: dostići novi, evropski kvalitet života za svakog građanina Crne Gore’’.

Peti Kongres usvojio je novi program kao osnovnu smjernicu u realizaciji primarnog zadatka DPS-a za naredni period, koji podrazumjeva da Crna Gora postane država u kojoj se živi po uzoru na najbogatije i demokratski najrazvijenije države svijeta.

XS
SM
MD
LG