Linkovi

Reakcije na posjetu predsjednika Vujanovića SAD


Predsjednik Poslaničkog kluba SNP-a u Skupštini Velizar Kaluđerović rekao je da su ‘’aktuelnost političke zbilje u Crnoj Gori, posebno akti izvršne vlasti, kojim su neovlašćeno, tajnovito i bez znanja građana i njihovih predstavnika, preuzete obaveze u Crnoj Gori, dodatni razlog da se sjednica zakaže’’.

On je dodao da je izvršna vlast izbjegla da Skupština u redovnoj proceduri odlučuje o pitanjima strateški važnim za Crnu Goru, »i sama, iza leđa građana, protiv-ustavno, preuzela i potpisala sporazum koji je i anti-evropski i ponižavajući za Crnu Goru«.

’’To je dodatni razlog da se makar korišćenjem instituta premijerskog sata Šturanović priupita koje dobro su, tim tajnovitim sporazumima, donijeli Crnoj Gori’’, zaključio je Kaluđerović.

Demokratska srpska stranka saopštila je danas da je, ‘’nakon neustavnog potpisivanja SOFA Sporazuma’’, od predsjednika Filipa Vujanovića, u ime Vlade, bez znanja i verifikacije od Skupštine Crne Gore, očekivano potpisivanje i svakog drugog sporazuma.

’’Najavljeno sjutrašnje potpisivanje Sporazuma sa EUFOR-om, preksjutra nekog drugog na nivou Balkana, Jadransko – jonskog regiona, Jugoistočne Evrope i slično, pravno je valjano i obavezujuće taman koliko su ispoštovane pretpostavke i procedura za potpisivanje SOFA sporazuma’’, tvrde u DSS-u.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je, pak, da bi potpisivanje sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama ‘’moglo da uspori proces evropskih integracija Crne Gore, jer će se povećati rezerve administracije u Briselu, koja će mnogo pažljivije i oštrije posmatrati to što ona radi’’.

XS
SM
MD
LG