Linkovi

Detroit i Juta poveli sa 2-0 protiv Orlanda i Jute


Detroit i Hjuston maksimalno su iskoristili prednost domaćeg parketa u prve dve utakmice prvog kola plej-ofa i sa prednošću od 2-0 dočekuju nastavak svojih serija protiv Orlanda, odnosno Jute. Da kuriozitet bude veći i Pistonsi i Rokitsi sinoć su svoje rivale savladali identičnim rezultatom - 98:90.

Detroit – Orlando 98:90 (2-0)

Orlando je imao raspoloženog Hida Turkoglua, koji je ubacio 22 poena, veteran Grent Hil je igrao kao u najboljim danima, postigao 22 poena, uz 8 skokova i 4 asistencije, ali bez pomoći saigrača, pre svega Dvajta Hauarda, koga su Pistonsi još jednom potpuno zaustavili, "magični" nisu imali šanse u "Oburn Hils Palasu". Svi starteri domaćih imali su dvocifren učinak (Hamilton 22, Bilaps 21, 8 asistencija, Prins 18, Valas 17, 11 skokova, Veber 10, 9 skokova), a i Antonio Mekdajs je bio na pragu istog sa 9 poena i 11 uhvaćenih lopti. S druge strane, pored Turkoglua i Hila dvocifren učinak imao je još jedino Darko Miličić, koji je za 28 minuta ubacio 10 poena (5-9 dvojke), uz 6 skokova i 3 blokade.

Hjuston – Juta 98:90 (2-0)

Uprkos prilično lošem šutu iz igre i izvanrednoj partiji Karlosa Buzera s druge strane, Hjuston je drugi put u poslednjih 48 sati pobedio Jutu i stekao značajnu prednost pred nastavak serije. Presudila je preciznost domaćih sa linije slobodnih bacanja, odakle su promašili samo četiri od 38 pokušaja, tako da se konačno isplatila politika Džefa Van Gandija da nijedan od njegovih igrača ne sme da ode sa treninga dok ne pogodi deset penala zaredom. Karlos Buzer je završio meč sa rekordom karijere – 41 poen, uz 12 skokova i 6 asistencija, dok su prve zvezde Rokitsa Trejsi Mekgrejdi i Jao Ming završili sa 31, odnosno 27. Ti Mek je imao i 10 skokova i 5 asistencija, a Jao 9 uhvaćenih lopti.

Sem Mičel trener godine

Večeras se igraju druge utakmice u serijama Toronto – Nju Džersi, Čikago – Majami i Finiks – L. A. Lejkers, a u najtežoj situaciji su Reptorsi, koji su već izgubili prednost domaćeg parketa protiv Netsa i u slučaju novog poraza biće na ivici eliminacije. Motiv za košarkaše jedinog kanadskog tima moglo bi da bude priznanje koje je danas dobio njihov trener Sem Mičel. On je u izboru novinara i komentatora NBA mečeva proglašen za najboljeg stručnjaka ove sezone, ispred trenera Jute Džerija Slouna i stratega Dalasa, Ejvorija Džonsona. Mi;el je dobio trofej koji nosi naziv "Red Ojerbah" po legendarnom stru;njaku Boston Seltiksa.

XS
SM
MD
LG