Linkovi

Memorandum o razumjevanju u procesu reformi i integraciji sa NATO


Ministarstvo odbrane Crne Gore i "Džeferson institut" potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumjevanju koji predviđa pomoć tom ministarstvu u procesu reformi i integraciji sa NATO.

Ovaj dokument označava početak projekta pomoći "Džeferson instituta" MO i demokratiji u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku holandske Vlade, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Memorandum predviđa pooć Ministarstvu u zajedničkom razvoju akcionog plana za pristupanje Partnerstvu za mir i integraciji sa NATO-om i podršku reformi vojske i organizacije Ministarstva. Planirana je i pomoć u izradi programa i dokumenata iz oblasti odbrane i razvoja organizovanog, transparentnog i odgovornog protoka informacija između MO i parlamenta i druge vidove saradnje.

A Ministarstvo unutrašnjih poslova CG i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju potpisali su danas Memorandum o razumijevanje koji predviđa nastavak saradnje i pomoć crnogorskoj policiji u daljem procesu reformi. Memorandum su potpisali ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović i šefica OEBS- a u Crnoj Gori Paraskiva Badesku.

"Reforma policije nije jednostavan zadatak. To je sveobuhvatan proces koji traje, a čiji su rezultati na opštu dobrobit društva", kazala je Badesku novinarima.

Kalamperović je rekao da Memorandum predstavlja osnov za dalju saradnju MUP-a i OEBS-a, s ciljem da crnogorska policija dostigne evropske standarde.

XS
SM
MD
LG