Linkovi

Danas vam predstavljamo novi triler "Perfect Stranger"


Tajne laži i ubistvo: reklo bi se uobičajeni motivi jednog napetog trilera, u kome ovog puta glavne uloge tumače dobitnica Oskara Hali Beri, Đovani Ribisi i Brus Vilis.

Hali Beri tumači ulogu Rouene, sposobne njujorške novinarke, čija specijalnost su rad na terenu i u tajnosti. U cilju dobijanja priče, ona često preuzima lažni identitet. Međutim, kada njena prijateljica bude ubijena, Ro pronalazi tragove koji je navode da poveruje da je ubica vrlo moćni biznismen, tajkun Herison Hil.

Kako bi prikupila dokaze, Ro se prerušava u pripravnicu po imenu Ketrin i postaje deo Hilovog osoblja. Kao ozloglašeni ženskaroš, on ubrzo počinje da primećuje svoju novu seksi službenicu, koja pritom flertuje sa njim … Naravno, to je upravo ono što je Ro htela, … i igra mačke i miša počinje.

Hali beri kaže da ju je uloga nekog ko i sam igra ulogu zaintrigirala, ali i uplašila:

«Ona je vrlo komplikovana osoba. Čitajući scenario - bilo je toliko obrta, toliko otkrića, da sam kada sam stigla do kraja bila ne samo isceđena, nego i šokirana. Pomislila sam "Bože, moram da pročitam ovo ponovo" ... što sam i uradila. Kada sam počela da razmišljam o snimanju, pomislila sam da će biti zaista izazov voditi publiku u smeru koji ja želim. Nisam bila sigurna da li ću uspeti. Odmah sam se strašno uplašila, ali sam znala da moram to da uradim. Mislim da je lepota osobe kao što je Ro to što je dovoljno pametna da zna kako da koristi svoju seksualnost, mislim da svaka pametna žena to zna. To je deo moći koju kao žene posedujemo i u redu je koristiti je kada vam je potrebno ... i iz tog razloga obožavam što sam žena.»

Brus Vilis tumači ulogu Herisona Hila, nevernog rukovodioca velike marketinške agencije.

«Retko dobijete uloge u kojima vam je omogućeno da flertujete tako bestidno … a ja sam dobio upravo takvu. Nije vam teško da radite, ako vam je posao da flertujete sa Hali Beri.»

Međutim, da bi publika poverovala u to da je Hil sposoban za ubistvo, on takođe mora da izgleda opasno, pogotovo kada optuži Hali Beri da je špijun rivalske agencije. Beri kaže da je lik koji ona tumači morala da bude dobra u pretvaranju da je neko drugi … ali ne previše dobra:

«Kada se Ro pretvarala da je Ketrin, morala sam da glumim dovoljno dobro da bi lik koji igra Brus Vilis poverovao da sam ja ta mala izazovna pripravnica koja je tu samo da bi on uživao; međutim, takođe sam morala da pazim da ne glumim baš toliko dobro i eventualno navedem publiku da zaboravi da u stvari glumim pripravnicu ... a da sam u stvari neko drugi. To je bila prilično tanka linija. Bilo je trenutaka kada bi reditelj Džejms Foli uzviknuo 'cut' i ja bih se pitala šta sam uradila pogrešno. Onda bi mi objasnio: 'Samo da te podsetim ponovo, Ro nije dobitnica Oskara. Moraš to da uradiš lošije, ne možeš da budeš tako dobra glumica', rekao bi. Tako da je to bio izazov za mene, da pokušam da glumim dobro, ali u isto vreme ne baš toliko dobro.»

U glavnim ulogama pojaveljuje se i Đovani Ribisi, kao stručnjak za tehniku, koji pomaže Ro. On ističe da svaki lik ima svoje tajne i da je cilj bio da do poslednjeg trenutka bude u situaciji da pogađa.

«Mislim da se sve svelo na to da budemo tri koraka ispred publike. Sama šetnja kroz to je ono što nas je emotivno ispunilo. Mislim da će publika saosećati sa svim likovima, jer se jednostavno ne radi o situaciji gde je sve crno-belo ili dobro protiv lošeg. Tu je ta siva oblast i svi u filmu su ljudska bića.»

"Savršenog stranca" režirao je Džejms Foli; radnja filma dešava se u Njujorku, gde je i sniman, uključujući lokacije u blizini "nulte tačke" – mesta na kome su se nakad nalazile Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra.

XS
SM
MD
LG