Linkovi

Policija uhapsila lidera grupe odgovorne za napade u Maroku


Marokanska služba bezbednosti uhapsila je lidera organizacije odgovorne za napade 11. marta i 10. aprila u Kazablanki, saopstila je danas policija. Vodja te terorističke organizacije, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je na periferiji Kazablanke.

"Prvi elemetni istrage omogućili su i hapšenje njegovog pomoćnika i otkrivanje skrovišta u kojima su teroristi izrajivali eksplozivne naprave", navodi se u saopštenju policije.

U Kazablanki su danas odjeknule još dve eksplozije. Prema rečima očevidaca, dva bombaša samoubice aktivirali su danas eksploziv koji su nosili nedaleko od kancelarija Američkog kulturnog centra u Kazablanki. Policija je saopštila da je u napadu ranjena jedna žena, kao i da je uhapsila troje osumnjičenih i prebacila ih u obližnju stanicu na ispitivanje.

Zvaničnik policije u Kazablanki, koji je zatražio da ostane anoniman, rekao je da je policija privela čoveka koji je imao eksploziv na sebi, kao i još dvoicu osumnjičnih koji se dovode u vezu sa napadom. Nedaleko od prostorija Američkog kulturnog centra u Kazablanki nalaze se Američki konzulat i sinagoga.

XS
SM
MD
LG