Linkovi

Kompanije nemaju dovoljno novca za neke od penzijskih povlastica


Neispunjena obećanja su proteklih godina postala uobičajena, budući da kompanije shvataju da jednostavno nemaju dovoljno novca za neke od penzijskih povlastica koje su obećavale. Međutim, finansijske teškoće starijeg stanovništva nije izazvao samo poslovni sektor – sa njima je prisiljena da izlazi na kraj i vlada.

Od policajca na ulici do muškaraca i žena koji grade i održavaju puteve. Mnogo Amerikanaca zarađuje zaživot radeći za državne i lokalne vlasti. Nova studija investicione banke C-S-F-B, pokazuje da bi odlazak tih službenika u penziju mogao prilično da košta ostale Amerikance. U studiji se navodi da su novi računovodstveni standardi otkrili manjak od jedne i po bilijarde dolara u penzionim fondovima službenika državne i lokalne uprave. To su beneficije kao što su penzionersko zdravstveno i životno osiguranje.

Većina državnih službenika danas po završetku radnog veka ima plaćeno zdravstveno osiguranje. S druge strane, nekakav gigantski investicioni fond iz kojeg bi to moglo da se plaća, ne postoji. Autori studije kažu da je po svemu sudeći jedini način za popunjavanje tog ogromnog manjka – povećanje takse. Takođe kažu da će vlada možda biti primorana da smanji obećane povlastice i pomogne da se smanji njihova cena. A to je nešto što je u privatnom sektoru već počelo da se događa.

XS
SM
MD
LG