Linkovi

Danas vam predstavljamo komediji urnebesnog Vila Ferela «Blades of Glory»


U novoj komediji urnebesnog Vila Ferela i ništa manje talentovanog Džona Hidera, na meti su raskoš, atleticizam i gracioznost umetničkog klizanja.

Sa svojim šarenim, uzanim kostimima, i stilom koji oduševljava publiku, Čaz Majkls i Džimi Mekelroj nalaze se na samom vrhu sveta muškog klizanja. To, naravno, ne znači da vole jedan drugog.

Njihovo rivalstvo dobija na intenzitetu kada moraju da podele zlatnu medalju na najvećem međunarodnom takmičenu u klizanju. Iako svi misle da Majkls i Mekelroj, kao zemljaci, treba da budu ponosni na to što dele medalju, sukob dvojice sujetnih klizača eskalira na podijumu za dodelu nagrada.

Obrukani zbog tuče dvojice takmičara, predstavnici nacionalne klizačke asocijacije preduzimaju odlučnu akciju, oduzimaju im medalje i zabranjuju im da se dalje takmiče. Međutim, ispostavlja se da postoji pravni izlaz za ove klizače. Više ne mogu da se takmiče kao pojedinci, ali ništa ih ne sprečava da klizaju kao par.

Džon Hider, koji glumi osećajnog Džimija Mekelroja, kaže da su Vil Ferel i on morali da budu veoma predani poslu da bi ova komedija na ledu – funkcionisala.

«Nismo imali vremena da se «blesavimo», jer smo toliko bili koncentrisani da ne padnemo na ledu. U tim scenama samo razmišljate kako morate da izgledate dobro.»

Vil Ferel, koji glumi «mačo muškarca» Čeza Majklsa, dodaje da njih dvojica zaista sami klizaju u mnogim scenama. Odnosno, u nekim scenama ...

«Prvi put kada Čez i Džimi zajedno klizaju, u tački «Vatra i led» - u čitavom prvom delu to smo zaista mi, dolazak, okreti, razdvajanje ... U filmu su definitivno iskoristili svaki nas kadar koji su mogli.»

Film ismeva visoku modu i ogorčenu konkurenciju koja postoji u stvarnom svetu umetničkog klizanja. Međutim, postavlja se pitanje da li pravi klizači vide humor u svom sportu? Da, vide ga, insistira Skot Hamilton, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, koji u filmu glumi jednog otvorenog TV komentatora ...

«Izgradio sam karijeru tako što sam prvo umeo da se smejem sam sebi. Stoga, ako je ovo parodija na klizačku industriju, sjajno je ako ljudi iz nje mogu da priđu ovom filmu misleći: – OK, mi imamo smisao za humor i ovo će da bude veoma zabavno, iako to možda nije vrsta zabave koju bismo mi izabrali.»

U filmu se, u manjim ulogama, pojavljuju veterani i sadašnji šampioni sveta klizanja, uključujući Doroti Hamil, Pegi Fleming, Nensi Kerigen, Brajana Boitana, i Saša Koen. Vil Ferel kaže da oni nisu tu da bi bi bili predmet podsmeha.

«Mislim da oni svi znaju da postoji elemenat kiča u umetničkom klizanju. Znaju da je sve u spektaklu i kostimima i mislim da, u krajnjoj liniji, svako ko je povezan sa ovim sportom, prosto je srećan da obraćate pažnju na njih, bez obzira na to o čemu je priča.»

U filmu "Blades of Glory" takodje glumi Džena Fišer, kao devojka u koju je zaljubljen Džon Hider, (za razliku od Vila Ferela, koji se ne ograničava na samo jednu ženu), kao i Krejg Ti Nelzon, u ulozi predanog trenera dvojice klizača. Komediju su zajedno režirali Džoš Gordon i Vil Spek.

XS
SM
MD
LG