Linkovi

Vodeni svet dobija jednu vrlo interesantnu dimenziju


Vodeni svet dobija jednu vrlo interesantnu dimenziju koja obično kupatilo pretvara u sobu o kojoj se najviše priča. Fiš N Flaš je novi, dvodelni klozet čiji je vodokotlić istovremeno i akvarijum.Korporacija AqueOne Tehnologies sa sjedištem u Vestminsteru u Kaliforniji proizvela je ovaj sistem vodokotlića u saradnji sa poznatim marinskim biologom koji je u saveznoj državi Džordžiji projektovao najveći svjetski akvarijum.

Direktor projekta Fš N Flaš, Dejvid Periš, kaže da su ribice pored estetskog aspekta, interesantne i kao kućni ljubimci. Oko 69 miliona američkih domova ima kućnog ljubimca, od čega čak petina drži ribice. To znači da skoro 14 miliona domaćinstava u kući ima akvarijum – bilo sa slatkom, bilo sa slanom vodom.

Kućni ljubimci su odani prijatelji, tvrdi američka asocijacija proizvođača rekvizita za kućne ljubimce. Pomažu usamljenima i depresivnim, a pojačavaju i brojna ljudska interesovanja. Što se tiče akvarijuma-vodokotlića, kažu proizvođači, narudžbe stižu iz cijelog svijeta. Od Amerike, preko Evrope, do Kuvajta i Japana. Direktor projekta Fiš N Flaš, Dejvid Periš, kaže da je ideja potekla iz šale, koja se ubrzo pokazala interesantnom za tržište, čak i profitabilnom.

“Kad smo ovaj proizvod prikazali na sajmu u Las Vegasu, obezbeđenje je moralo da vodi računa o posetiocima koji su u dugim redovima čekali da vide o čemu se radi”, kaže Periš.

Ne brinite. Ribice nikada ne ostaju bez vode i ne završavaju u kanalizaciji. U vodokotliću su zapravo dva zasebna tanka i voda iz akvarijuma se ne meša sa vodom koja se ispušta u klozetsku šolju. Čitav dvodelni sistem, sa ventilima, košta 299 dolara.

XS
SM
MD
LG