Linkovi

Pank-rokeri «Good Charlotte» izdali novi album «Good Morning Revival»


U razgovoru sa novinarom Glasa Amerike, Lerijem Londonom, vodja benda Džoel Meden, kaže da novi album, «Good Morning Revival», označava novi smer za bend koji svoje fanove stalno iznenadjuje novim zvukom.

Prvi singl na albumu «Good Morning Revival», «Keep Your Hands Off My Girl» pokazuje novi stil grue Good Charlotte - njihov povratak pank-rok korenima. Bend je čekao godinu dana pre nego što je objavio svoj četvrti album.

«Ponovo ćemo se predstaviti svetu, kao jedan potpuno novi bend. Muzika je sveža i drugačija. Želeli smo da se neko vreme sklonimo sa scene, i damo ljudima priliku da «udahnu vazduh» i budu spremni da čuju nešto novo» kaže pevač Džoel Meden.

Good Charlotte je 2002. dospela na listu deset najboljih sa singlom «Lifestyles of Rich and Famous», sa njihovog drugog albuma. To je bila pesma puna besa, koja se podsmevala medijima i opsednutosti rep muzike kriminalom. Medjutim, Džoel Meden, koji je osnovao bend sa svojim bratom blizancem Bendžijem, kaže da oni ne mogu da zauvek budu «gnevni mladi ljudi.»

«Mi smo u stvari postali poznati posle objavljivanja našeg drugog albuma, «Young and Hopeless», koji je bio pun anksioznosti, i nekako zarazan. Kada ljudi čuju nešto što im se dopada, žele da to čuju ponovo, ali vrlo je opasno da «reciklirate» svoj zvuk. Ne možete da budete «zaglavljeni» u istom zvuku jer ste onda propali» priča Džoel Meden.

Pesma «Anthem», još jedan hit sa albuma «Young and Restless» je 2003. na MTV-jevoj dodeli nagrada osvojio nagradu publike i pomogao bendu da organizuje svetsku turneju koja ih je odvela u Aziju i Latinsku Ameriku, gde su fanovi iznenadili članove grupe svojim entuzijazmom.

«Potpuno je neverovatno, na primer, kada svirate u Čileu i oni pevaju pesme glasnije od vas, na savršenom engleskom. To pokazuje da je muzika univerzalni jezik, i tu nije u pitanju specifično «Good Charlotte», već muzika uopšte. Klinci širom sveta se upoznaju i postaju prijatelji na našem vebsajtu. To je sjajna stvar», kaže vodja benda.

I sam naziv novog albuma - «Good Morning Revival» - pokazuje da se bend kreće u novom smeru.

«Taj naziv povezuje sve pesme. On pokazuje gde smo sada, u našoj karijeri, da se nalazimo na novoj teritoriji. Puno smo sazreli. Ovo je novi početak, kada je reč o muzici, sve je novo i sveže», poručuje Džoel Meden.


Povezani članci

XS
SM
MD
LG