Linkovi

Avalon: Srpski filmovi pred vašingtonskom publikom


Srpski kulturno društvo Krug Orfelin organizovalo je u Vašingtonu dvodnevnu reviju srpskog kratkog i dokumentarnog filma. Filmovi su prikazani 7. i 11. marta u art-bioskopu Avalon, a vašingtonska filmska publika imala je priliku da vidi ostvarenja: Nestajanje Vladimira Perovića, Pogled u stranu Filipa Čolovića, The Angel Darka Sokovića, Slatka Dijana Borisa Mitića, Dan mladosti Jelene Jovčić, Kubanac Rastka Petrovića, Istočno od raja Rajka Petrovića Lana, Nataša i Ksenija Ivana Pešukića. Selektor programa bio je reditelj Vladimir Perović.

Krug Orfelin osnovan je u Vašingtonu 2004. godine sa ciljem da prvenstveno američkoj ali i internacionalnoj publici u glavnom gradu Sjedninjenih Država omogući dodir sa umetnicima i autorima iz Srbije. Osnivači Kruga Orfelin se nadaju da će ovakvi događaji doprineti da slika o Srbiji postane potpunija od one koju američkoj javnosti pružaju dnevne vesti o aktuelnim političkim dešavanjima.

“Umetnost prenosi emocije i duh zemlje i naroda koji se ne mogu naći u agencijskim izveštajima,” kažu predstavnici Kruga Orfelin. ”Ovo je takođe šansa da se naši stvaraoci u širem obimu predstave američkoj publici.”

XS
SM
MD
LG