Linkovi

20 mrtvih u tornadu koji je zahvatio jug i središnji zapad SAD


Najmanje 20 osoba poginulo je u snažnom tornadu koji je zahvatio jug i središnji zapad SAD, saopštili su zvaničnici službi za vanredne situacije. Osam osoba poginulo je u gradu Enterprajz, na jugu Alabame, kada je u tornadu srušen krov jedne srednje škole, a još petoro ljudi poginulo je širom Alabame, naveli su zvaničnici. Još jedna osoba stradala je u Misuriju. Lokalna televizija prenela je izjave zvaničnih službi za vanredne situacje da je najmanje jedan nastavnik poginuo u školi u Enterprajzu, dok se za ostale žrtve pretpostavlja da su deca.

"Enterprajz je pretrpeo veoma veliku štetu", rekao je guverner Alabame Bob Rajli, koji je poslao 100 pripadnika Nacionalne garde u taj grad i naredio pripravnost dodatnom broju vojnika.

Vlasti su poslale spasilačke timove i ambulante, kako bi pomogli u potrazi za preživelima. Jedna devojčica poginula je Kolfildu, u drzavi Misuri, gde je oštećeno još šest kuća i dve benzinske stanice, saopštili su zvaničnici.

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Atlanti poginulo šest osoba

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Atlanti, poginulo je šest osoba, a 29 povređeno. Do nesreće došlo kada je autobus pun putnika pao sa nadvožnjaka. Teže je povređeno devet putnika i prevezeni su u okolne bolnice. Portparol policije kazao je da se u trenutku nesreće u autobusu nalazilo 35 putnika.

Prema rečima dvojice vozača čija su vozila udarila u autobus, do nesreće je došlo jer se autobus nije zaustavio kod izlazne rampe. Vatrogasci su putnike izvlačili kroz krov autobusa prevrnutog na bok. Prema informacijama iz lokalnih medija, autobus je prevozio članove bejzbolskog tima iz Ohia.

XS
SM
MD
LG