Linkovi

Dalas i Finiks ruše redom, Novicki i Neš na MVP nivou


Dva najbolja tima u NBA ligi nastavljaju sa pobedama. Dalas je ostvario 13, a Finiks pet uzastopni trijumf, uz nove sjajne partije, čini se sada već dvojice jedinih kandidata za MVP nagradu – Dirka Novickog i Stiva Neša.

Sansi su se namučili u Indijanapolisu, ali su zahvaljujući izvanrednoj odbrani u poslednjih 15 minuta uspeli da naprave preokret i nastave ovosezonsku seriju uspeha na gostovanjima protiv timova sa Istoka – 103:92. Pejsersi su pet minuta pre kraja treće četvrtine vodili sa 18 razlike, ali su im gosti iz Arizone dozvolili samo 15 poena do kraja meča. Stiv Neš je bio najefikasniji sa 25 poena i 11 asistencija, Amari Stodemajer ubacio 23 koša, uz 18 skokova, dok je Šon Merion završio sa 22 pogotka. Posle ovog trijumfa, Finiks ima skor 14-0 na gostovanjima na Istoku, i ukoliko večeras pobedi u Filadelfiji postaće prvi tim u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni dobio sve mečeve na strani u suprotnoj konferenciji.

Džoš Hauard se oporavio od povrede članka prethodne večeri protiv Atlante, ubacio 17 poena, Džejson Teri dodao 18, uz 7 asistencija, a Dirk Novicki bio standaradan sa 23 koša i 14 skokova, tako da Mevsi nijednom nisu bili u zaostatku protiv Minesote i na kraju su ostvarili ubedljivu pobedu – 91:65. Istovremeno, Dalas je dozvolivši domaćima svega 65 poena postavio novi klupski rekord, što i nije bilo teško pošto su Timbervulvsi iz igre šutirali ispod 30 odsto. Marko Jarić imao je tri promašaja za 10 minuta.

Saša Pavlović vratio se u postavu Klivlenda posle dve utakmice pauze zbog bolesti i za 18 minuta postigao 6 poena, uz po 2 skoka i asistencije, a Kavsi su uz dosta problema pobedili uporne Nju Orleans/Oklahoma Siti Hornetse – 97:89. Međutim, Pavlović je polovinom poslednje četvrtini izvrnuo desni skočni zglob i nije se vraćao u igru. Domaći nisu uspeli da sačuvaju dvocifrenu razliku, ali je u neizvesnoj završnici presudio Lebron Džejms sa dve trojke u poslednjem minutu. Završio je sa 35 poena i 8 asistencija.

U ostalim mečevima, Nju Džersi je pobedio Vašington - 113:101, najviše zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena (16 trojki, klupski rekord), dok je Milvoki lako trijumfovao u Ouklendu protiv Golden Stejta – 122:101.

XS
SM
MD
LG