Linkovi

Mala preduzeća ponekad nude neke interesantne povlastice


Ako od svog posla očekujete i nešto više od novca, možda radite na pogrešnom mestu. Jedno novo istraživanje otkriva da mala preduzeća ponekad nude neke interesantne povlastice – o kojima možda i niste razmišljali.

Kada je reč o poslu, malo – na neki način – može da bude bolje od velikog. Jedno novo istraživanje koje je sproveo veb sajt “salary-dot-com” pokazuje da zaposleni u malim kompanijama veruju da dobijaju mnoštvo nenovčanih povlastica, zbog kojih suveoma zadovoljni. Prema tom istraživanju, zaposleni u malim kompanijama obično imaju manje plate.

Ali službenici tih malih firmi – koje obično imaju manje od 50 zaposlenih – kažu da rade u njima jer im nude bolji odnos života i rada. I, takođe, manje kancelarijskog politiziranja i šefove koji se smatraju odanijim svojim službenicima, tako da radnici imaju čvrste razloge da ostanu u manjoj firmi. Od službenika koji su iskusili i velike i male kompanije, 72 odsto kaže da su paketi beneficija – kao što su zdravstveno osiguranje i bolovanje – bolji u velikim kompanijama.

“Salari-dot-com” ističe da u slučaju da procenjujete ponudu neke male firme, treba da očekujete da će naglasak da bude upravo na povlasticama koje se ne ogledaju u novcu, kao glavnom razlogu za prihvatanje posla.

XS
SM
MD
LG