Linkovi

Ali Hamnei: Iran će napasti američke interese ukoliko bude napadnut


Vrhovni verski lider Irana, ajatolah Ali Hamnei izjavio je da će Teheran napasti američke interese širom sveta ukoliko Iran bude napadnut.

"Neprijatelj dobro zna da će posle svake invazije uslediti sveobuhvatna reakcija na one koji vrše invaziju", rekao je ajatola Ali Hameni na skupu iranskih vazduhoplovnih komandanata.

Portparol Stejt departmenta Tom Kejsi rekao je u Vašingtonu da se SAD u odnosima sa Iranom, povodom krize izazivane nuklearnim pogramom Irana, fokusiraju na diplomatiju.

"Naš odgovor na nuklearni program Irana je fokusiran na diplomatiju. Mislim da smo jasno stavili do znanja da su naše namere da pitanje rešimo diplomatskim putem", rekao je Kejsi.

Moguće je da je cilj Hamneijevog govora da ohrabri Irance koji se plaše moguće američke vojne akcije. Iako je iranska retorika eskalirala, Teheran i dalje tvrdi da je otvoren za diplomatsko rešenje sukoba sa Zapadom. Glavni iranski pregovarač Ali Laridžani rekao je nedavno da će na konferenciji u Minhenu sa evropskim zvaničnicima razgovarati o nuklearnom programu Irana.

XS
SM
MD
LG