Linkovi

Boston: Teror ili loša reklamna kampanja


Bezbednosni zvaničnici širom SAD još ne ne mogu da poveruju u ono šta se dogodilo. Boston i okolina našli su se u sredu u stanju velike uzbune, jer je izgledalo da su svuda po gradu postavljene eksplozivne naprave. Ispostavilo se da su svi ti uređaji bili deo prikrivene reklamne kampanje.

Ideja je bila prilično loša. S ciljem da promovišu večernji šou, kanal Cartoon Network, čiji je vlasnik Turner Broadcasting, postavio je širom Bostona svetleće ploče, za koje se mislilo da su bombe. Reakcija je usledila, ali ne onakva kakvu su očekivali.

«Nesavesno je da u eri posle 11. septembra korporacija poput 'Turner'-a uradi tako nešto», rekao je komesar bostonske policije Ed Dejvis.

Saobraćaj u gradu je potpuno stao. Uređaji su se pojavljivali na više mesta i uvedeno je stanje velike uzbune. A onda je otkrivena istina, da je reč o reklamnoj kampanji. Ploče su u stvari bile ekrani na kojima je lik iz crtanog filma nepristojno gestikulirao. Uhapešene su dve osobe (koje su postavljale ploče po gradu).

«Trgovina je prekinuta, transportne rute paralizovane, građani su bili zarobljeni, a njihovi rođaci širom zemlje u strahu za svoje najbliže koji žive u Bostonu», objasnio je okružni tužilac Den Konli.

«Turner Broadcasting» javno se izvinio, ali to nije dovoljno, kažu gradski zvaničnici.

«Slažem se sa okružnim tužiocem, trebalo bi da učinimo sve da za ovo ne plate samo oni uhapšeni danas, već i ljudi u salama za sastanke, koji su doneli odluku», zaključio je gradonačelnik Bostona Tom Menino.

Boston nije jedini grad u kome su uređaji postavljeni. Turner Broadcasting je saopštio da su poslednjih nedelja razmešteni i po Njujorku, Los Anđelesu, Čikagu, Atlanti, Sijetlu, Portlandu, Ostinu, San Francisku i Filadelfiji.

XS
SM
MD
LG