Linkovi

Najskuplji reklamni prostor u Americi povjeren amaterima


Jedan od najtatraktivnijih televizijskih događaja u Americi je svakako direktan prenos Superboula, finalne utakmice profesionalčnog fudbalskog šampionata. Međutim, pored rezultata i igre, Amerikanci sa velikom pažnjom iščekuju i reklamne spotove koji se emituju tokom susreta. Koliko se pažnje posvećuje produkciji reklama za Superboul, možda najbolje govori činjenica da jedno emitovanje u toku velikog finala košta čak 2.6 miliona dolara...

Možda izgleda vrhunski, ali novu reklamu za Doritos nisu radile skupe produkcijske agencije sa Medison avenije...

Ukupna produkcija trajala je 4 dana i koštala je 12 dolara! Riječ je o samo jednoj od pet reklama koje su izabrane na takmičenju koje je organizovao Doritos.

To je posve nov pristup – povjeravanje najskupljeg oglasnog prostora samim konzumentima. Neko to već zove You-tube efekat, što je u prevodu “Marketing koji generišu sami korisnici”..

Suzen Vranika, komentator Wall Street Journala, kaže da je "to put kojim ne samo reklamna, već i industrija zabave mogu tačno da odrede šta ljude zabavlja i šta im se sviđa".

AlkaSeltzer je od svojih mušterija tražio mišljenje o varijacijama na popularni džingl.

Čak je i sama fudbalska liga /NFL/ od fanova zatražila pomoć u reklamiranju

Ta strategija privlači hiljade amatera, ali nisu sve reklame vrhunskog klvaliteta.

Angažman amatera umjesto profesionalaca je riskantna strategija, jer se trošak emitovanja spotova tokom Superboula mjeri u milionima dolara.

Budweiser (nat) i Pizza Hut (nat) angažoveli su slavne ličnosti...

A osiguravajuće društvo Nationwide računa na nesvakidašnju sudbinu bivšeg muža Britni Spirs, Kevina Federalnajna

U nedjelju – neće igrarti samo Koltsi ptoriv Bersa. Biće to duel novog pristupa reklamnoj produkciji koji se oslanja na obične ljude i skupog, profesionalnog modela, koji se već dokazao...

XS
SM
MD
LG