Linkovi

Saša Pavlović sjajno "odglumio" Lebrona Džejmsa


Dve možda najveće zvezde NBA lige presedele su na klupi sinoćnje utakmice svojih timova, a epilog je bio drastično različit. Dok je Klivlend, bez većih problema nadoknadio odsustvo povređenog Lebrona Džejmsa i deklasirao Golden Stejt – 124:97, Lejkersi su u Njujorku držali korak sa Niksima sve do samog kraja, a bez suspendovanog Kobija Brajanta nisu imali igrača da reši utakmicu. Bilo je 99:94 za domaći tim. Ipak, derbi večeri odigran je ovde u Vašingtonu, gde su se sastale dve trenutno vodeće ekipe na Istoku.

Trenutno drugi strelac NBA lige, Gilbert Arinas, pružio je još jednu izvanrednu partiju, postigao 36 poena, uz 11 asistencija i 7 skokova, a Vizardsi su uspeli da prevaziđu povredu kolena Entuana Džejmisona, i trijumfom nad Detroitom – 104:99 povećaju razliku u odnosu na konkurente u Istočnoj konferenciji. Džejmison se već u prvoj četvrtini kolenima sudario sa saigračem Dešonom Stivensonom i napustio igru, sigurno neće igrati večeras u Torontu, a posle pregleda magnetnom rezonancom biće jasnije kolika ga pauza očekuje. U međuvremenu, Stivenson se priključio Arinasu i Keronu Bateru kao treća opcija u napadu i postigao 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre. Batler je završio sa 13, uz po 5 skokova i ukradenih lopti, dok je najefikasniji kod Pistonsa bio Čonsi Bilaps sa 24 poena i 8 asistencija.

Saša Pavlović pružio je najbolju partiju u svojoj četvorogodišnjoj NBA karijeri, postigao rekord karijere 24 poena (5-8, 2-3, 8-10), uz po 3 skoka i asistencije za nešto više od 37 minuta igre, a Klivlend je i bez Lebrona Džejmsa, koji odmara povređeni palac na nozi, bio vrlo ubedljiv protiv Golden Stejt Voriorsa – 124:97. Kavsi su imali čak osmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a Zidrunas Ilgasukas je zabeležio "dabl-dabl" - 14 poena, 10 skokova i pridodao 4 asistencije od kojih je jedna proglašena akcijom večeri na NBA televiziji.

Za razliku od Kavsa, Lejkersi nisu mogli bez svoje zvezde i uprkos odličnim partijama Lamara Odoma i Vlade Radmanovića poraženi su u Njujorku – 99:94. Kobi Brajant je propustio meč zbog suspenzije, koju mu je liga odredila jer je udario u lice Manua Đinobilija, a Niksi su većim delom meča vodili i na kraju sprečili preokret u režiji Odoma i Radmanovića. Odom je završio sa 25 poena, 9 skokova i 6 asistencija, a Radmanović ubacio 18 koševa (6-11, 2-3, -), uz 9 uhvaćenih lopti, po 2 asistencije i ukradene lopte za 35 minuta igre. Najefikasniji kod Niksa bio je Edi Kari sa 27 poena, 9 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti.

U ostalim utakmicama, Majami je i bez Šakila O'Nila, koji sada ima probleme sa listom, ubedljivo pobedio Milvoki (110:80), Indijana je bila bolja od Bostona (103:96), dok je Dalas pobedio Sijetl – 122:102 i ponovo se izdvojio na vrhu tabele cele NBA lige.

XS
SM
MD
LG