Linkovi

U ExCel-u otvoren londonski sajam igračaka za 2007. godinu


Analitičari predvidjaju da će ove godine najpopularnije biti igračke na temu popularnih filmova kao što su «Ratovi zvezda». Na sajmu će svoj najnoviji dizajn igračaka predstaviti više od 250 proizvodjača, medju kojima i jedan – petogodišnjak.

Sajam igračaka u Londonu je najvažniji dogadjaj godine za britansku industriju igračaka. 2007, u izložbenom prostoru mogu se videti najrazličitiji proizvodi – od klasičnih igračaka do intraktivnih igara. Kompanije takodje izlažu svoje najsvežije tehnološke inovacije uključujući akcione figure, lutke, igre, automobile na daljinsko upravljanje i igračke za bebe i decu predškolskog uzrasta.

Scalextric - svetski poznata igra trke automobilčića na daljinsko upravljanje – proslavila je svoj 50. rodjendan upravo na londonskom sajmu. Britanska kompanija Hornbi je svoju igru prvi put predstavila 1957. godine na sajmu igračaka u Herogejtu, posle čega je postigla popularna u čitavom svetu, a od tada do danas prodato je više od 20 miliona Scalextric setova i modela. Ali, s ozbirom da svet sve više prelazi na digitalnu tehnologiju, kompanija je rešila da razvije novi digitalni sistem. Frenk Martin, izvršni direktor kompanije Hornbi, objašnjava da je prethodni, analogni sistem sadržao dve praktično odvojene staze, dok digitalni sistem omogućava da se čak šest automobilčića trka na istoj stazi. Krajem 90-ih, Hornbi je proizvodnju svoje igre premestio u Kinu, što je, prema Martinovim rečima obezbedilo bolji kvalitet i bolju cenu proizvoda na tržištu igračaka.

Analitičari industrije igračaka kažu da će 2007. biti popularne igračke na temu serijala Ratovi zvezda i Doktor Hu (Doctor Who). Kompanija NIKKO tako je predstavila svoj novi model robota iz Ratova zvezda – R2D2 – na daljinsko upravljanje a predstavnica te kompanije, Holi Neg kaže da je u pitanju savršena igračka za dečake. Robot koji je visok 54 sentimetra je pokretni DVD projektor, a takodje sadrži ugradjene zvučnike, senzore, MP3, MP4, Play Station, DVD i digitalne slike.

Lutke ipak ostaju klasična igračka za decu širom sveta, a svoje najnovije igračke je na londonskom sajmu predstavio vodeći proizvodjač lutaka- Puppet Company. Tvorac ovih lutaka Piter Lok kaže da lutke podstiču kreativnost i ubrzavaju proces učenja kod dece svih uzrasta. Mladi potencijalni dizajner igračaka, petogodišnji Ivan Roberts, takodje je prisustvovao sajmu sa svojom majkom. Ivan obožava igračke sa gusarima od kockica i želi da postane dizajner igračaka kad poraste...

Firma «Bandi Toys» je predstavila najnoviju kolekciju lutaka zvanih «kolač od jagoda», koje su jedinstvene po tome što svaka lutka ima svoj poseban miris... Deril Džons, marketinški menadžer te kompanije kaže da su ovakve lutke i dalje popularne medju devojčicama.

XS
SM
MD
LG