Linkovi

Diter Zeče otvorio godišnji automobilski sajam u Vašingtonu


Predsednik Upravnog odbora nemačko-američke kompanije Dajmler-Krajsler, Diter Zeče, ove nedelje je otvorio godišnji automobilski sajam u Vašingtonu. Mada se predsednik Buš u svom nedavnom govoru o stanju unije založio za smanjenje potrošnje benzina i veće oslanjanje na alternativna goriva, Zeče je u svom izlaganju stavio naglasak na jedno tradicionalno alternativno gorivo – dizel.

Obraćajući se predstavnicima automobilskih kompanija i novinarima Diter Zeče je naglasio da polovina novih vozila u Evropi pokreću dizel motori, dok je u Americi prodaja dizel vozila ispod deset odsto. Razlog je, prema njegovom mišljenju, energetska politika. Evropske zemlje su odlučile da uvedu visoke poreze na benzin, a da daju olakšice za dizel. Pored, toga, ukazuje Zeče, evropske zemlje su prilagodile dizelu svoje standarde u pogledu izduvnih gasova.

«Moderni dizel motori mogu da smanje potrošnju goriva za 20 do 40 odsto i da smanje emisije ugljen-dioksida do 20 odsto. Obavljeni testovi pokazuju da dizel može da bude čak ekonomičniji od hibridnih benzinsko-električnih vozila, zavisno od načina upotrebe.»

Hibridna vozila su brzo stekla popularnost u Americi. Kombinacija smanjenog korišćenja benzina i manjeg zagadjenja bila je naročito tražena kada su cene benzina skočile na gotovo tri dolara po barelu pre nekoliko meseci. Ipak, Zeče upozorava da hibridi nisu jedino rešenje za rastuće energetske potrebe u svetu. On pri tom navodi da je ekonomičnost dizela u odnosu na benzin odavno dokazana, ali da je glavno pitanje oko dizela uvek bilo zagadjenje. Medjutim, prema Zečeu, nova tehnolgoija, koju je Dajmler-Krajsler nazvao Blutek (Bluetec), rešava taj problem i smanjuje emisije štetnih gasova dizel vozila do nivoa današnjih rigoroznih standarda. Pored toga, Zeče kaže da njegova kompanija, sa Folksvagenom i drugim firmama, radi na razvoju visoko kvalitetnog dizel goriva, nazvanog sandizel koje bi se proizvodilo iz bio-mase.


«Sirovina za proizvodnju sandizela su najčešće otpaci drvene gradje, ali to može da bude i bilo koja druga vrsta bio-mase pogodna za preradu. Naši testovi pokazuju da sandizel smanjuje emisije ugljen-dioksida za oko 90 odsto u poredjenju sa standardnim vrstama goriva.»

Partneri Dajmler-Krajslera grade eksperimentalnu fabriku za proizvodnju sandizela u Frajburgu, u Nemačkoj, čije prve isporuke se očekuju u drugoj polovini ove godine, dok se izgradnja većeg postrojenja planira za 2010. Bez obzira na vrstu biomase koja će se koristiti za proizvodnju dizel goriva, Zeče smatra da moderni dizel automobili imaju sjajnu budućnost.

XS
SM
MD
LG