Linkovi

Da li je bolje kupiti auto ili iznajmiti na lizing?


Ove godine u Americi će biti proizvedeno skoro 17 miliona automobila i lakih kamiona. Amerikanci, kao i stanovnici mnogih drugih država, moći će da ih kupe ili iznajme. Da li je bolje prvo ili drugo?

Bleštavi sjaj ovogodišnjeg Sajma automobila u Detroitu smišljen je da navede potrošače da što pre odu do nekog od salona za prodaju i odvezu se kući u novom automobilu. Kupovina na odredjeno vreme, takozvani lizing, sve je popularnija, jer su mesečne otplate niže od otplata kredita za puno vlasništvo. Dodatna prednost je što uvek možete da vozite najnoviji model.

Stručnjaci kažu da je lizing isto što i iznajmljivanje automobila na nekoliko godina, sa mogućnošću da se po isteku tog roka auto i kupi.

Kupovina na kredit, pak, ne nosi sa sobom ograničenje broja predjenih kilometara. Prema tome, koja od ove dve opcije je bolja?

Razmislite najpre koliko kilometara prelazite godišnje. Ako vozite više i želite da zaržite auto duže od pet godina - kupovina je povoljnija. Ako vam je važno da uvek vozite poslednji model, lizing će vam to osigurati. Na vama je da se odlučite.

XS
SM
MD
LG