Linkovi

Testiranja pokazuju da su mali automobili ekonomični nauštrb bezbednosti


Predstavnici američke auto-industrije procenjuju da je prodaja malih automobila ove godine porasla za 43 odsto. Prodavci smatraju da su visoke cene benzina razlog zbog koga se mnogi kupci odlučuju za sve manje i manje automobile. Međutim, stručnjaci za bezbednost u vožnji tvrde da je sve veće popularnost malih automobila – razlog za zabrinutost.

Testovi na sudar su brutalni. Dizajnirani su da simuliraju najteže udese najpopularijih automobila na svetu. Edrijan Lund, predsednik Osiguravajućeg instituta za bezbednost na autoputevima kaže da se testovi na sudar obavljaju svake godine kako bi kupci vozila bili informisani.

"Ukoliko ste u procesu kupovine novog automobila, ova lista vam pomaže da utvrdite koja vozila ispunjavaju zlatne standarde u zaštiti od sudara", kaže Lund.

S obzirom na veliki bum u prodaji takozvanih subkompakt vozila, Osiguravajući institut počeo je da testira manje automobile … Od frontalnih sudara, do kolizija sa strane i od pozadi – sve u cilju određivanja efikasnosti malih automobila u putničkoj bezbednosti. Na iznenađenje mnogih, neki su bili prilično dobri.

Nisan Vrsa je imao najbolje rezultate u sva tri testa. Odmah iza njega Tojota Jaris – model sa vazdušnim jastucima sa strane, zatim Honda Fit, i Mini Kuper.

Najniži rejting dobili su Ševijev Aveo, Tojotin Sajon-XB i Hjundaijev Eksent, koji su imali prihvatljive rezultate prilikom frontalnog sudara, ali vrlo slabe u slučaju kolizija sa strane i od pozadi. Dejvid Zubi iz Osiguravajućeg instituta kaže da nije slučajno što mali automobili slabije prolaze na ovim testovima od većih vozila.


"Zakoni fizike jednostavno uslovljavaju da u sudaru dva vozila, manje uvek izvuče deblji kraj. Stoga, kada se odlučujete za neke od najmanjih automobila, u pokušaju da imate što manju potrošnju goriva, gubite na bezbednosti", objašnjava Zubi.

Međutim, za neke kupce, bezbednost može da bude sekundarna - ukoliko automobil malo troši.

"Tražio sam auto koji malo troši. Tamo u julu mesecu galon je bio tri dolara, povremeno i više, tako dasam želeo manji auto, koji bi mi bio dovoljno udoban".

Uz toliko veliku ponudu na tržištu, Zubijev savet za kupce je: dobro se informišite i napravite mudar izbor..

"Ukoliko su potrošači u mogućnosti da kupe neko drugo vozilo, a ne ova mala, moj savet bi im bio da se odluče za veće automobile, koji imaju dobar rejting pri frontalnom i sudaru strance, ali i dobar rejting pri sudaru od pozadi", kaže Zubi.

U Osiguravajućem institutu kažu da je stopa smrtnosti kod vozača malih automobila dvostruko veća nego kod onih koji imaju velika ili vozila srednje veličine.

XS
SM
MD
LG