Linkovi

Samo u Americi: Teretane u Mekdonaldsu


Lanac brze hrane Mekdonalds otvara mini-teretane kako bi pomogao u suzbijanju velikog problema gojaznosti u Americi.

Američki Centar za sprečavanje bolesti nedavno je sproveo studiju kojom je utvrdjeno da je konzumiranje brze hrane - koja je visokokalorična i masna - bitan uzrok gojaznosti koja je u Americi poprimila razmere epidemije. Prema studiji, prosečna porodica troši 45% svog budžeta na hranu po restoranima. A oni koji se odluče da se kolima provozaju pored prozorčeta restorana brze hrane sa kojeg pokupe naručeni obrok -- ne moraju čak ni da hodaju da bi se domogli masnih hamburgera, pržene piletine, slatkih napitaka i prženog testa.

Kompanije brze hrane troše godišnje preko 3 milijardi dolara na reklamiranje svojih proizvoda koji su premasni, preslani i preslatki. Rezultat svega toga su masovne tužbe koje su protiv tih kompanija brze hrane podigli zagovornici javnog zdravlja.

Uzvraćajući na tu negativnu reklamu, restorani brze hrane sada na svojim proizvodnima imaju etikete sa njihovom kalorijskom vrednošću i procentom masti, a na meniju nude i niskokaloričnu hranu koja, iskreno rečeno, ima lošu prodju. U najnovijem pokušaju da pokaže svoju dobru stranu, lanac brze hrane Mekdonalds počeo je da otvara pri samim restoranima teretane za decu opremljene svim mogućim spravama!

Pošto pojedu trodupli čizburger sa slaninom ekstra velikom porcijom pomfrita i sve to zaliju koka-kolom -- mogu li klinci trčanjem ili nekim drugim vežbama u mini teretani da ublaže loše posledice loše hrane? Ne, kažu stručnjaci, jer minutom vežbe sagore svega jednu kaloriju... Podsetimo se, pošto samo jedan milkšejk ima 300 kalorija, klinci bi trebalo da vežbaju satima i satima da bi potrošili kalorije samo jednog jednog obroka u Mekdonaldsu.

XS
SM
MD
LG