Linkovi

Tri američka vojnika poginula u sukobima u Avganistanu


" hspace=2 src="/serbian/images/ap_afghanistan_attack_14oct06_eng_195.jpg" width=210 align=left vspace=2 border=0>Najmanje tri avganistanska policajca i tri osobe za koje se sumnja da pripadaju talibanima poginuli su u sukobima u istočnom Avganistanu, saopštile su danas lokalne vlasti. Policija je ubila dvojicu talibanskih boraca na motociklu koji su danas pucali na njihovu patrolu u istočnoj avganistanskoj provinciji Paktika, rekao je portparol guvernera te provincije Sajid Džamal. U sukobu ekstremista i olicije u susednoj proviniciji Host, tri policajca su poginula, jedan je nestao i jedan je ranjen, rekao je načelnik avganistanske policije Mohamed Ajub. On je dodao da je u tročasovnom sukobu sa ekstremistima kasno sinoć najmanje jedan taliban poginuo.

Povodom informacije o otmici italijanskog fotoreportera Gabrijela Torsela i njegovog avganistanskog prevodioca, portparol NATO-a u Kabulu Luk Niting rekao je da Torselo nije bio u kontaktu sa ostalim novinarima u Avganistanu tri dana, kao i da oni pokušavaju da stupe u kontakt s njim. Urednik italijanskog onlajn časopisa "Pis reporter" Mazo Notorijani rekao je italijanskoj državnoj televiziji da je Torselo telefonom kontaktirao bolnicu u Laškar Gahu. Kako je rekao, Torselo je to učinio verovatno da bi obavestio vlasti o otmici i dodao da se zna da se novinar do četvrtka nalazio na jugu Avganistana, teritoriji koju kontrolišu talibani.

Avganistanska agencija Padžvok prenela je sinoć da je naoružani napadač kidnapovao italijanskog fotoreportera navodno zbog sumnje da je umešan u špijunažu i saopštila njegovo ime. Italijanska vojska potvrdila je sinoć da je Torselo bio angažovan u Avganistanu, kao i da ne mogu da stupe u kontakt sa njim.

XS
SM
MD
LG