Linkovi

Najbolji srpski teniser Novak Djoković napredovao na svetskoj rang listi


Najbolji srpski teniser Novak Djoković napredovao je na svetskoj rang listi za šest pozicija, i trenutno zauzima 16. mesto, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Devetnaestogodišnji Djoković ima 1.350 poena, a poene za pomak na ATP listi ostvario je osvajanjem drugog turnira u karijeri, u nedelju u Mecu. Pored Djokovića, na najnovijoj ATP listi napredovao je i Janko Tipsarević, koji je sada 75. igrač sveta, a bio j 96. On je taj napredak ostvario trijumfom na čelindžer turniru u belgijskom Monsu.

Za Tipsarevića je 75. pozicija takođe najbolja u dosadašnjoj karijeri. Boris Pašanski je pao na ATP listi sa 102. na 105. poziciju, a Ilija Bozoljac ostao je na 135. mestu. Na ATP listi i dalje je ubeljivo prvi SSvajcarac Rože Federer sa 7.370 bodova, sledi ga Španac Rafael Nadal sa 4.625 poena, a treći je Hrvat Ivan Ljubičić sa 3.190 bodova.

U prvih deset su još Argentinac David Nalbaldijan, Rus Nikolaj Davidenko, Amerikanac Endi Rodik, Španac Tomi Robredo, Amerikanac Džejms Blejk, Kipranin Markos Bagdatis i CCileanac Fernado Gonsales.

XS
SM
MD
LG