Linkovi

Novak Đoković pobednik ATP turnira "Open de Moselle"


Fantastičnu nedelju u Mecu Novak Djoković krunisao je drugom profesionalnom titulom u karijeri! Pobedom nad austrijskim teniserom Jirgenom Melcerom u finalu rezultatom 4:6, 6:3, 6:2 posle 111 minuta igre Djoković je još jednom dokazao da će se uskoro naći u samom vrhu svetskog tenisa.

Trijumfom na turniru "Open de Moselle" na kome je bio postavljen za trećeg nosioca, Djoković je pored zaradjenih 44.100 evra dobio i 175 poena, koji će mu doneti skok na novoj ATP listi za čak šest pozicija, te će se od poedeljka naći na 16. mestu, što je najbolji rang nekog Srbina ikada!

Meč je otvoren asom Novaka Đokovića, koji uzima početni servis gem bez izgubljenog poena. U četvrtom gemu kod rezultata 2:1 Djoković je imao jedinstvenu šansu za brejk koju nije uspeo da realizuje u svoju korist. U većem delu uvodnog seta Novak je imao fantastičan procenat ubačenog prvog servisa, ali je realizacija bila nešto lošija. Sa druge strane, Austrijanac je mučio muku sa početnim udarcem. Kod rezultata 2:2, Jirgen Melcer, 48. teniser sveta koristi prvu od tri vezane brejk lopte i stiže do prenosti od 3:2, odmah potom i od 4:2. Sledeći gem Djoković beleži u svoju korist as poenom u završnici i smanjuje vodjstvo protivnika na 4:3. U devetom gemu Melcer na Novakov servis gradi sebi šansu za osvajanje prvog seta, ali Djoković sa tri briljantna poena u nizu smanjuje rezultat u gemovima na 5:4 za austrijskog predstavnika. Ipak, u sledećem gemu Djoković nije imao rešenje za rivala i Melcer dobija prvi set rezultatom 6:4 posle 35 minuta igre.

Već na samom startu drugog seta Melcer je napravio brejk, svoj drugi u meču i stavio Djokovića na dodatne muke. Novak ne bi bio to što jeste da se u ovakvoj situaciji potpuno ne vrati u meč. Sledeća četiri gema pripadaju srpskom igraču, koji stiže do prednosti od velikih 4:1, odmah potom i do 5:2. Po jedan gem do kraja seta pripao je obojici tenisera, što je Noletu donelo drugi period igre rezultatom 6:3.

Odlučujući set doneo je novu dozu tenzije sa obe strane mreže, jer ulog je veliki - druga titula karijere za obojicu igrača. Prvi je servirao Austrijanac i osvojio svoj servis gem. Sa dva vezana as poena isto čini i Nole, tabla pokazuje rezultat 1:1. Nastupa bitan psihološki gem. Na servisu je Melcer i Nole dolazi u šansu za brejk, koju ne koristi. Ali, tu je i druga, koju ne propušta. Nakon još jednog oduzimanja servisa već "izgubljenom" Melceru, srpski teniser dolazi do 4:1 i servisa, gde Djoković spasava dve brejk lopte i suficit uvećava na četiri gema, 5:1. Za ostanak u meču uspešno servira austrijski teniser, koji posle 40:0 dozvoljava Novaku da izjednači, ali dva sledeća poena stvaraju mu prostor da smanji prenost rivala na 5:2. Poslednji gem bio je samo formalnost za Noleta, koji nakon završetka istog biva ispraćen ovacijama koje dobijaju najbolji! Sledeće nedelje Novak će nastupiti na turniru u Beču.

U Tokiju trijumfovali Rože Federer i Marion Bartoli

U finalima teniskog turnira koji je tokom ove nedelje igran u Tokiju trijumfovali su Švajcarac Rože Federer i Francuskinja Marion Bartoli.

Federer je u finalu turnira igranog za nagradni fond od 765.000 dolara pobedio Britanca Tima Henmana sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:3, i tako se domogao 42. titule u karijeri i devete u 2006. godini.

U finalu ženskog turnira, igranog za nagradni fond od 175.000 dolara, Marion Bartoli je pobedila Japanku AikoNakamuru sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2 i 6:1. Francuskinji je ovo drugi osvojeni turnir u godini i karijeri uopšte.

Drama se nastavlja: Alonso pobedio, "Šumi" odustao

O prvaku Formule 1 u sezoni 2006 odlučivaće poslednja trka u koju će, zahvaljujući današnjem trijumfu u Japanu, Fernando Alonso ući sa velikih 10 bodova prednosti ispred Mihaela Šumahera koji je na pretposlednjem Gran Priju u ovoj godini morao da odustane. Fernando Alonso nije skrivao radost posle pobede na stazi "Suzuka" koja ga je trku pre kraja prvenstva dovela na korak od nove titule u Formuli 1.

“Bio sam zadovoljan trećim mestom na koje sam se, posle nešto lošijih kvalifikacija, probio u jednom trenutku. Ali, kada sam video Šumaherov problem i to u momentu kada sam preuzeo vođstvo, nisam mogao da verujem šta se dešava pošto tehnički kvarovi Ferarija stvarno nisu česta pojava u ovom sportu. To je, po meni, najveće iznenađenje ove trke nakon kojenam svima u Renou ostaje da se pripremio na pravi način za poslednje poglavlje ove sezone, ono u Brazilu kroz dve sedmice”.

U Brazilu će, tako, 22. oktobra Nemcu za titulu biti potrebno da pobedi a da mladi Španac ne osvoji niti jedan bod, dok će svaki drugi ishod označiti drugi uzastopni Alonsov tijumf u šampionatu "najbržeg cirkusa na svetu".




XS
SM
MD
LG