Linkovi

Pervez Mušaraf: Osama bin Laden živ i krije se u Avganistanu


Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf izjavio da je lider Al Kaide Osama bin Laden živ i da se krije u istočnim delovima Avganistana.

Mušaraf, koji se trenutno nalazi u poseti Vašingtonu, odbacio je nedavni izveštaj francuske obaveštajne službe da je Bin Laden umro od tifusa u Pakistanu. Pakistanski predsednik je naveo da veruje da se Bin Laden krije u istočnoj avganistanskoj provinciji Kunr, najverovatnije uz podršku jednog avganistanskog ratnog vodje, koga nije imenovao.

Mušaraf je rekao da se provincija Kunar graniči sa oblašću Badžaur, na severu zemlje, kao i da je poznato da se tu nalaze "džepovi" Al Kaide.

"Razvili smo dobru obaveštajnu mrežu. Raspodelili smo neke vojne snage, dva puta smo ih napali i ubili veliki broj".

Neimenovani talibanski zvaničnik je pre dva dana objavio da je Bin Laden živ i da se dobro oseća. Arapska TV stanica Al Arabija prenela je da je njihovo dopisništvo u Pakistanu primilo poziv od tog neimenovanog talibanskog zvaničnika, nekoliko dana pošto je objavljen navodni dokument francuske obaveštajne službe u kome se kaže da je Bin Laden verovatno umro u Pakistanu prošlog meseca.

Lider Al Kaide je poslednji put vidjen na video snimku na kome je čitao saopštenje vezano za predsedničke izbore u SAD u novembru 2004. godine.

XS
SM
MD
LG