Linkovi

Milo Đukanović: Crna Gora će nastaviti da doprinosi miru


Crnogorski premijer Milo Djukanović je u svom obraćanju na 61. sednici Generalne skupštine kazao da je uveren da će se Crna Gora, "iako mlada država, koja na medjunarodnoj sceni bitiše tek nekoliko meseci", afirmisati kao pouzdan i konstruktivan partner.

Crnogorski pemijer je podsetio da demokratski tok i ishod referenduma u Crnoj Gori predstavlja "pobedu evropske politike u regionu" i dodao da to "može dati novi kvalitet dobrosusedskim odnosima". Djukanović je kazao da će Crna Gora na unutrašnjem planu nastaviti da jacca institucije sistema i da razvija multietniccki sklad.

"Sa punom svešću i odgovornošću nastavićemo da izgradujemo stabilne institucije koje garantuju vladavinu prava, sloboda, jednakosti, poštovanje ljudskih prava i prava manjina, kao i solidarnost i tržišnu privredu i da dalje razvijamo multietniccki sklad i toleranciju, još snažnije dokazujući da etniccke, verske, kulturne razliccitosti obogaćuju živote ljudi i da vode većoj stabilnosti i razvoju", kazao je Djukanović.

XS
SM
MD
LG