Linkovi

Kanada: Ubica nazivao sebe Anđelom smrti


Kanadska policija saopštila je identitet muškarca koji je u kafeteriji koledža Dauson, u centru Montreala, ubio ženu i ranio 19 ljudi.

To je 25-godišnji Kimvir Džil iz predgrađa Montreala, koji je sebe nazivao "anđelom smrti" u svom onlajn dnevniku.

Na veb sajtu posvećenom Gotskoj kulturi, Džil je napisao da je njegov moto "Živi brzo, umri mlad i ostavi za sobom unakaženo telo".

On je, takođe, napisao da voli oružje, a mrzi ljude.

Montrealski medicinski zvaničnici saopštili su da je od 19 povređenih osoba, šest u kritičnom stanju, dok se dve nalaze u životnoj opasnosti. U kanadskom gradu Montrealu naoružani čovek upao je u školu i pucao, ubivši jednu devojku, da bi na kraju i sam bio ubijen.

Devetnaest ljudi je ranjeno, od kojih šestoro u teškom stanju. Policija istražuje napad u montrealskom koledžu Doson, a rasizam ili terorizam su isključeni kao motivi. Kanadska javnost je u šoku, prenose agencije, naročito kao zemlja koja ima stroge zakone o oružju. Prema nekim podacima, tri komada oružja koje je imao napadač bila su ilegalna.

Samo par minuta nakon što je čovek počeo da puca po koledžu došla je policija, koja ga je odmah i ubila. Neki studenti su počeli da beže kad je počela pucnjava, dok su se drugi zabarikadirali u učionicama.

XS
SM
MD
LG