Linkovi

Nemojte se ženiti ženama koje imaju karijeru


Majkl Noer, jedan od urednika magazina “Forbes” ponudio je muškarcima praktičan savet – nemojte se ženiti ženama koje imaju karijeru pošto je to recept za bračne probleme.

Ako brak sa ženama – profesionalcima znači stvaranje problema, kao što tvrdi Majkl Noer… uvreda na njihov račun očigledno donosi još veće nevolje. Majkl Noer je zasnovao soj komentar na nekoliko nedavnih studija u kojima se tvrdi da postoji veća verovatnoća da će žene od karijere – varati muževe, da će tražiti razvod i da neće želeti decu, ili da će, ako ih imaju, biti nezadovoljne time.

Još gore od toga – “Što je žena uspešnija to je verovatnije da će biti nezadovoljna vama”, kaže Noer u svom članku. Kada je Noerov članak objavljen na internetu - usledila je prvo neverica, a zatim poplava gnevnih komentara žena – blogera.

“Da li se vraćamo u 50-e?”, zapitala se Sara Siperli, advokat iz Atlante, koja je poslala e-mail svojim prijateljicama pozivajući ih da bojkotuju magazin “Forbes”.

“To zaista nije realan odraz žena koje ja znam – moje majke, koja je takodje imala karijeru, ili žena sa kojima se svakodnevno susrećem u poslovnom svetu,” kaže Sara.

Za većinu ljudi - imati bračnog druga koji radi nije toliko stvar izbora koliko ekonomske nužde. Prema jednom nedavnom istraživanju, 70 odsto muškaraca koji rade takodje ima supruge koje rade.

“Većina žena radi da bi pomogla u izdržavanju svojih porodica”.

“Forbes” je ubrzo skinuo članak Majkla Noera sa svog sajta, a zatim ga je ponovo postavio zajedno sa člankom ženskog autora pod naslovom – “Nemojte se udavati za lenje muškarce.”

U stvari kada smo kontaktirali autora jedne od studija na koje se poziva Majkl Noer, on je rekao da je Noeru možda promakao glavni zaključak. Mada su udate žene možda srećnije kada mogu da se bave samo porodicom, na listi prioriteta udatih žena to je manje važno od toga da im muževi poklanjaju pažnju i da sa njima dele kućne poslove.

XS
SM
MD
LG