Linkovi

Grupa A: Pobede Argentine, Francuske i Venecuele


Košarkaši Venecuele pobedili su danas u Sendaiju Nigeriju sa 84:77, u drugom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Viktor Dijas sa 24 poena, a sledili su ga Migel Marijaga i Oskar Tores sa po 14. Nigeriju je predvodio Ime Udoka sa 23 poena, dok je Ebi Ere postigao 13. Obe ekipe sada imaju pobedu i poraz, pošto je Nigerija juče pobedila SCG, a Venecuela izgubila od Libana.

Argentina ubedljiva protiv Libana

Košarkaši Argentine pobedili su danas Liban sa 107:72, u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Najefikasniji u drugoj uzastopnoj pobedi Argentine bio je Valter Herman sa 23 poena, dok je Luis Skola postigao 18. Roni Faed postigao je 18 poena za Liban. Argentina ima dve pobede posle jučerašnjeg trijumfa nad Francuskom.

Libanu je ovo prvi poraz, posle jučerašnje pobede nad Venecuelom,koja je u prvom današnem meču pobedila Nigeriju.

Venecuela pobedila Nigeriju

Situacija u grupi A Svetskog prvenstva dodatno se iskomplikovala na samom startu drugog dana, pobedom Venecuele nad Nigerijom – 84:77 po četvrtinama 16:17, 26:10, 22:22, 20:28. Dan ranije Nigerija je pobedila tim SCG, dok je Venecuela poražena od Libana. Posle izjednačenih 15 minuta Venecuela je serijom 12-0 stigla do velike prednosti, a na poluvremenu imala plus 15. U trećem periodu razlika je iznosila i 21 poen, a Nigerija je tek tada krenula da hvata priključak. Na kraju se ispstavilo da je Afrikancima nedostajalo samo nekoliko minuta, pa nisu stigli bliže od minus sedam. Viktor Dias postigao je 24, a Oskar Tores 14 poena za pobednički tim. Sjajan je bio Mige Anhel Marijaga sa 14 poena i 5-5 iz igre, a najkorisniji je bio Ričard Lugo sa 13 poena, 14 skokova i 4 asistencije. Ime Udoka bio je najbolji u poraženom timu sa 23 poena, i po 5 asistencija i skokova, Ebi Ere postigao je 13 poena.

XS
SM
MD
LG