Linkovi

Šakota saopštio spisak, otpao Luka Bogdanović


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Dragan Šakota saopštio je konačan spisak od 12 igrača, koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Šakota je, sa spiska od 13 igrača, koji su doputovali u Japan, skinuo košarkaša beogradskog Partizana, Luku Bogdanovića, koji je povređen pre deset dana. Pre njega selektor se odrekao usluga Ivana Radenovića (Univerzitet Arizona), Milenka Tepića (Partizan) i Zorana Ercega (FMP Železnik).

Reprezentacija SCG na SP, koje će biti održano od 19. avgusta d 3. septembra, igraće u sastavu: Bojan Popović, Vule Avdalović, Igor Rakočević, Uroš Tripković, Marko Marinović, Branko Jorović, Miroslav Raičević, Mile Ilić, Goran Nikolić, Ognjen Aškrabić, Kosta Perović i Darko Miličić.

"Plavi" prvi meč na šampionatu igraju u subotu u 16 sati po lokanom, 9 ujutro po srednje-evropskom vremenu.

Sutra počinje Svetsko prvenstvo u Japanu

Japan će od sutra do 3. septembra biti domaćin 15. košarkaškog prvenstva sveta. Učestvovaće 24 reprezentacije, a šampionat će biti odigran u pet gradova – Sendaiju, Hirošimi, Hamamatsuu, Saporu i Saitami.

Reprezentacije će biti podeljene u četiri grupe. Selekcija SCG igraće u Grupi "A" sa Argentinom, Venecuelom, Francuskom, Libanom i Nigerijom. U "B" grupi takmičiće se Španija, Panama, Nemačka, Japan, Novi Zeland i Angola, a u "C" grupi Litvanija, Brazil, Grčka, Turska, Australija i Katar. Rivali u "D" grupi biće Sjedinjene Američke Države, Portoriko, Slovenija, Italija, Kina i Senegal.

Po četiri prvoplasirana tima iz svake grupe izboriće plasman u osminu finala. Na poslednjem šampionatu, pre četiri godine u Indijanspolisu, trofej je osvojila reprezentacija SR Jugoslavije, pobedivši u finalu zvaničnog olimpijskog prvaka Argentinu. Jugoslaviji je pripao i trofej četiri godine ranije u Atini. Reprezentacija bivše SFRJ tri puta je bila šampion sveta - 1970. u Ljubljani, 1978. u Manili i 1990. u Buenos Airesu.

XS
SM
MD
LG