Linkovi

Brazil namučio Amerikance, povredio se Karmelo Entoni


Košarkaška reprezentacija SAD ostvarila je i treću pobedu u okviru priprema za Svetsko prvenstvo, koje za desetak dana počinje u Japanu.

Međutim, za razliku od prethodna dve utakmice, protiv Portorika i Kine, koje su dobili sa 45 odnosno 46 razlike, izabranici Majka Kšiševskog do poslednjeg sekunda nisu bili sigurni u pozitivan ishod duela sa Brazilom. Na kraju, bilo je 90:86 za Amerikance, koji su pred kraj prvog poluvremena ostali bez najboljeg strelca Karmela Entonija. Košarkaš Denver Nagitsa lakše je povredio koleno kada se bacio za loptom i nije se vraćao u igru, ali je uprkos tome ostao prvi strelac celog meča sa 16 poena. Kirk Hajnrik je ubacio 14, Džo Džonson 12, a Lebron Džejms 11 poena za selekciju SAD, dok su se kod Brazila istakli Leandro Barbosa i Aleks Garsija sa po 14 poena, kao i Anderson Varežao, koji je ostvario "dabl-dabl" - 11 poena, 16 skokova.

Amerikanci su na poluvremenu imali 14 razlike (52:38), ali je Brazil treću četvrtinu otvorio serijom 16:0 i sve do kraja meča nijedan tim nije došao do osetnije razlike. Trideset-četiri sekunde pre kraja Lebron Džejms je iz prodora doneo svom timu tri poena razlike (89:86), s druge strane Elton Brend je blokirao šut jednog od igrača Brazila, a Kris Pol uhvatio loptu, posle čega je fauliran. Najbolji ruki NBA lige potom je promašio oba slobodna bacanja, ali Brazil ponovo nije uputio šut na koš, pošto je Džo Džonson ukrao loptu Marselinju Mačadu i tri sekunde pre istreka vremena sa linije penala postavio konačan rezultat.

Amerikanci sada putuju u Južnu Koreju gde ih u nedelju i utorak čekaju dve poslednje provere pred turnir u Japanu. Protivnici su Litvanija i Južna Koreja.

XS
SM
MD
LG