Linkovi

Tipsarević: Odlučio sam da preskočim ovogodišnji US Open


Jučerašnji dan u SAD bio je vrlo uspešan za tenisere iz Srbije. Jelana Janković i Ana Ivanović bez većih problema plasirale su se u 2. kolo "Akjura Klasika" u San Dijegu, dok je Janko Tipsarević uspešno startovao na ATP turniru, ovde u Vašingtonu.

Posle dva uzastopna poraza u prvim kolima turnira US Open serije, Janko Tipsarević je u Vašingtonu vrlo lako izašao na kraj sa Amerikancem Majklom Vinusom. Posle manje od sat vremena igre bilo je 6:2 i 6:1 za srpskog tenisera.

"Zadovoljan sam pobedom, svestan sam da dečko ne zna dovoljno o tenisu da bi bio na ovom takmičenju, ušao je zbog vajld karte. ... Nema nijedan poen, znači - dovoljno o tome" , kaže Tipsarević za "Glas Amerike".

Umesto branioca titule, Endija Rodika, koji se povukao sa turnira zbog povrede, Tipsarevića u drugom kolu čeka "laki-luzer", takođe Amerikanac Džen-Majkl Gembil. Janko kaže da mu je drago da neće igrati protiv nekada najboljeg tenisera sveta.

"Znači mi puno zbog samopouzdanja, u slučaju da prođem u sledeće kolo, jer nisam pobedio preveliki broj mečeva, da kažem, u poslednjih mesec i po dana, od Vimbldona pa na ovamo. S Gembilom sam igrao dva puta - jednom pobedio, jednom izgubio. On se vraća posle povrede od koje se dugo oporavljao, što meni povećava šanse za pobedu", dodaje Tipsarević.

Posle tri turnira u Americi, Tipsarević se, bez obzira na učinak u Vašingtonu, vraća na kratko u Beograd, a onda putuje na desetodnevne pripreme u Italiju. Sledeća destinacija su mu Uzbekistan i Ukrajina (Kijev).

"Rešio sam da preskočim US Open ove godine, zato što do kraja sezone ne branim nijedan poen i cilj mi je da uspem da debelo zagazim u prvih sto na ATP rang-listi, ako je to moguće. Ne želim da mi, da kažem, loši žrebovi, ili tako nešto - staju na put", objašnjava Tipsarević.

Posle odustajanja Rodika, žreb u Vašingtonu mu je relativno dobar. Eventualni rival u trećem kolu mogao bi da mu bude veteran Tim Henman, a zatim Rus Dmitri Tarsunov.

XS
SM
MD
LG