Linkovi

Sve više građana zemalja EU podržava ulazak Srbije u Uniju


U Srbiji se pozitivno komentarišu rezultati istraživanja Evropske komisije po kojima sve više građana zemalja EU podržava ulazak Srbije u Uniju.

Šef vladine Kancelarije za pridruživanje Uniji Tanja Miščević ocenila je da je to rezultat činjenice što sada iz Srbije ne stižu samo negativne vesti i što Evropska komisija sve češće hvali napredak Srbije u pregovorima.

Generalni sekretar Evrpskog pokreta u Srbiji Ksenija Milivojević izjavila je da istraživanje pokazuje da ponovo raste podrška proširenju Evropske unije i da u tome prednjače novoprimljene države.

Promenu stava Evropske unije prema Srbiji, direktor Medijum Galup agencije Srbobran Branković uzima kao važan razlog i promene stava građana Srbije prema Evroipskoj uniji. Naime, prema najnovijem istraživanju ove agencije, za samo mesec dana promenio se odnos i u Srbiji je više evroentuzijasta i realista nego evroskeptika i fobista. Sada je proevropsko stanovnište, kaže Branković.

A ministar finansija i potpredsednik partije G17 Plus Mlađan Dinkić izjavio je da poslednjih meseci postoji apsolutni konsenzus vlade i predsednika Srbije oko najvažnijih nacionalnih pitanja, među koja spadaju i evropske integracije. Dinkić je rekao da Vlada sprovodi ozbiljne reforme koje će Srbiji omogućiti brzi put ka Evropskoj uniji.


XS
SM
MD
LG