Linkovi

Mašina za pranje veša šalje SMS ili e-mail poruke


Amerikanci retko suše oprano rublje pod vedrim nebom. U zemlji u kojoj je energija jeftinija nego u većem delu ostalog sveta, dok je vreme znatno skuplje, kuće i stanovi obavezno su opremljeni mašinama za sušenje rublja.

Ali kako je reč o uredjajima koji ne mogu da rade bez komande vlasnika, koji opet može da bude zaboravan ili prezauzet, konstruktori odavno razmišljaju o tome kako da omoguće daljinsko upravljanje.

Američka organizacija Internet Home Alliance namerava da uskoro organizuje istraživanje o tome koliko bi potrošači voleli da im savremena tehnologija da olakša obavljanje dosadnog a neizbežnog kućnog posla - pranja rublja. Mašine za pranje i sušenje biće opremljene uredjajima za slanje i primanje poruka putem kućnog televizora, mobilnog telefona i interneta.

Ranijim istraživanjima ustanovljeno je da većina Amerikanaca obavlja pranje i sušenje rublja istoga dana, u nekoliko uzastopnih tura, i da za to vreme borave u kući, za kompjuterom ili ispred televizora. Istraživači smatraju da bi rad bio olakšan i ubrzan ako bi veš-mašina, kada završi ciklus, poslala na ekran televizora ili monitora poruku: pranje završeno; ili: nizak nivo deterdženta; ili sušenje pri kraju.

Ako slučajno niste kod kuće, odredjene komande mogli biste da pošaljete mobilnim telefonom. Proizvodjači bele tehnike sada čekaju da vide da li će istraživanje pokazati da su potrošači spremni za novu generaciju kućnih uredjaja.

XS
SM
MD
LG