Linkovi

Povratak "Rokija" - šesti deo serijala izlazi krajem godine


Posle više od 15 godina, najpoznatiji holivudski bokser vraća se na veliko platno. Sada već 60-godišnji Silvester Stalone ponovo ulazi u ring kao čuveni šampion u teškoj kategoriji, u šestom delu serijala "Roki", koji je u velikom stilu započeo pre tačno 30 godina (tri Oskara, ukupno deset nominacija, Stalone je treći glumac u istoriji nominovan za glavnu mušku ulogu i scenario u istoj godini – pre njega su nominovani samo Čarli Čaplin za "Velikog diktatora" i Orson Vels za "Građanina Kejna").

U ovom filmu, koji nosi naziv "Roki Balboa", legendarni bokser je penzionisani udovac, koji vodi jedan mali restoran u Filadelfiji. Kada na TV-u vidi virtuelni meč između sebe i vladajućeg šampiona Mejsona Diksona, koga igra doskorašnji šampion u lako-teškoj kategoriji Antonio Tarver, kod Rokija se ponovo javlja želja za boksom i prijavljuje se za dozvolu s ciljem da se bori protiv nekih lokalnih boksera.

Međutim, mediji od toga prave senzaciju, a šampion, između ostalog iznerviran činjenicom da je u virtuelnom duelu njih dvojice pobedio Roki, odlučuje da mu ponudi priliku da se još jednom bori za titulu. Roki je u početku oprezan, ali na kraju naravno pristaje i uz pomoć Polija (Bert Jang), svog starog trenera Djuka (Toni Barton) i sina Rokija juniora (Majlo Ventimiljia) priprema se za svoju poslednju borbu.

Scenario i režiju i ovog puta je potpisao Silvester Stalone (šesti put scenarista i četvrti put reditelj, "Roki" i "Roki V" je režirao Džon Avildsen), a "Roki Balboa" u američkim bioskopima trebalo bi da se pojavi pred Božić po gregorijanskom kalendaru. Inače, Stalone trenutno snima i četvrti deo svog drugog poznatog serijala – Rambo, koji će se u bioskopima pojaviti krajem maja 2007.

XS
SM
MD
LG