Linkovi

Mejsi Grej izazvala senzaciju na muzičkoj sceni


Njen promukli glas svakom muzičkom žanru davao je dodatnu dimenziju, bilo da peva džez, R&B ili soul. A taj glas privlači publiku svih rasa koja puni njene koncerte širom sveta. Mejsi Grej je nedavno održala koncert u Vašingtonu, a tim povodom je sa voditeljem muzičkog programa Glasa Amerike, Lerijem Londonom, porazgovarala o svom životu i muzici.

Mejsi Grej je dama sa upadljivo velikom frizurom i još većim hitovima. Publika šrom sveta znala je reči pesme «I Try» snimljene 1999. godine. Čak i fanovi u inostranstvu koji ne govore engleski pridružili bi joj se na koncertima.

«Jednom smo bili u Turskoj i sećam se da je u prvom redu, kod same bine stajalo dvoje ljudi koji su znali svaku reč svake pesme, i sve vreme su me netremice gledali, izgledali su kao da su zaprepašćeni čitavim koncertom. Nekako su uspeli da posle udju u bekstejdž, nisu govorili ni reč engleskog, niti jednu jedinu, sve što su znali je da kažu «Volimo te Mejsi Grej» i probali su da me poljube.»

Fanovi je sada vole. Ali ona kaže da njeno odrastanje u Kantonu, Ohaju, nije bilo lako, zato što se uvek razlikovala od ostalih.

«Imala sam specifičan glas, velika stopala, bila sam stvarno visoka i mršava kao devojčica, i imala puno kose koju nisam znala kako da očešljam. Moja kosa je išla na sve strane. Ja sam bila jedna od one čudne, nespretne dece koju svi zadirkuju».

U to vreme ona se zvala Natali Mekintajer, ali je kasnije usvojila ime Mejsi Grej, koje je «preuzela» od jedne starije komšinice.

«Vozila sam bicikl i pala, kada sam pogledala uvis nalazila sam se ispod poštanskog sandučeta na kome je pisalo Mejsi Grej. Bila sam klinka, ali od tada, kad sam na primer pisala priče u školi, uvek sam izmišljala ličnost koja se zove Mejsi Grej. To ime je nekako ostalo uz mene»

Zahvaljujući svom glasu i imenu koje se pamti ona je privukla puno pažnje.

«Verujem da muzika može da vam spase život. Ja sam išla na časove klavira, majka me je uvek stavljala u okruženja gde vlada kreativna atmosfera i to je u potpunosti uticalo na ono što sam ja postala, i na činjenicu da sam uspela da ostvarim svoje snove».

A pošto joj je muzika spasila život, ona sada vodi računa o onima koji su imali manje sreće.

«Finansirali smo izgradnju jedne škole koja će biti zaista odlična. Osim toga uspostavljamo kontakt sa decom iz geta, iz problematičnih, i siromaših porodica da bismo ih naveli da idu u školu, i to je sjajna stvar.»

Mejsi Grej je talentovana, izuzetna, žena sa velikom frizurom i velikim srcem. Njen novi album, nazvan «Big» izlazi u septembru.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG