Linkovi

Trideset osoba povređeno u eksploziji skladišta Fabrike eksploziva u Nikšiću


Trideset osoba je povrijeđeno, a poginulih nije bilo u eksploziji skladišta Fabrike eksploziva koje je vlasništvo preduzeća "Buster" u nikšičkom naselju Vir kod Brezovika. Eksplozija se dogodila 15 minuta poslije ponoći.

Naselje Vir kod Brezovika u blizini Nikšića je evakuisano, a oštećene su kuće u prečniku od oko dva kilometra. Detonacija se osjetila i u devet kilometara udaljenom centru Nikšića, gdje je sve ličilo na snažan zemljotres. U nikšićku bolnicu primljene su 32 osobe a njih pet su sa težim pvredama, saopštili su ljekari. Među povrijeđenima je devetoro djece.

Vlasnik magacina gdje je došlo do eksplozije Aleksandar Božović rekao da je u trenutku eksplozije u magacinu bio samo stražar. Božović je kazao kako ne može da vjeruje da je materijal u skladištu mogao da eksplodira bez inicijalne kapisle. ‘’Upaljači su demontirani, pa ne mogu eksplodirati ni ako ih bacaš, po njima skačeš ili ih zapališ upaljačem’’ rekao je vlasnik skladišta koji nije imao objašnjenje kako je došlo do katastrofe.

Stručne ekipe crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova počele su uviđaj na mjestu eksplozije skladišta, kazao je istražni sudija Ljubiša Marković. On se sa stručnom ekipom MUP-a nalazi na licu mjesta, gdje utvrđuju razlog nesreće.

Gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić formirao je danas štab radi efikasnijeg otklanjanja posljedica nesreće. On je rekao da su medicinske, Vatrogasne, ekipe Elektrodistribucije, Vodovoda, Komunalnog preduzeća, kao i predstavnici Centra bezbjednosti i Vojske Crne Gore neprekidno na terenu

Radojičić je istakao da je za porodice koje ne mogu koristiti svoje stambene objekte obezbijeđen hotelski smještaj.

Dodajmo da su zatvorenici u dva crnogorska zatvora- u Spužu i Bijelom Polju, počeli štrajk glađu tražeći smanjenje kazne za 30 odsto, tvrdeći da je to predreferendumsko obećanje uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, što Uprava kategorično demantuje.

XS
SM
MD
LG