Linkovi

Nemačka - Portugal 3:1


U utakmici za treće mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu reprezentacija Nemačke je savladala Portugaliju sa 3:1, ponajviše zahvaljujući sjajnoj partiji Bastijana Švajštajgera koji je postigao dva pogotka, a bio glavni "krivac" za auto-gol rivala. Iako su u prvom delu meča izabranici Luisa Felipea Skolarija imali prividnu inicijativu, kao i jedinu pravu priliku kada je udarac Paulete sa leve strane odbranio Oliver Kan koji je dobio šansu umesto Jensa Lemana, na predah se otišlo bez promene rezultata i pored toga što su i "panceri" solidno pripretili preko Podolskog koji je odlično izveo slobodan udarac.

Međutim, tek što se igra rasplamsala u drugom poluvremenu, domaćin šampionata je za tili čas došao do prednosti od 2:0. Igrao se 56. minut kada je Švajnštajger sa ivice kaznenog prostora krenuo ka središnjem delu igrališta, a onda snažno šutirao sa 20-ak metara te je lopta u čudnoj putanji prevarila Rikarda i ušla u njegovu mrežu. Samo pet minuta docnije Švajnštajger je ponovo bio koban po protivnika izvevši slobodan udarac, jer je na nesreću Portugalaca Petit je promenio let "bubamare" i prevario svog golmana.

I kada se činilo da će rival našeg državnog tima u kvalifikacijama za Euro2008 uspeti da unese dodatnu neizvesnost, pošto je podigao nivo igre ulaskom veterana Figa koji se ujedno i oprostio od reprezentacije, 21-godišnji vezni igrač minhenskog Bajerna je zablistao još jednom, prošavši levom stranom a potom na sjajan način, sa distance, savladavši Rikarda.

Konačanih 3:1 postavio je rezervista Portugalaca Nuno Gomeš koji je mrežu Kana zatresao udarcem glavom na asistenciju Figa sa desnog krila.

XS
SM
MD
LG