Linkovi

Stojaković slobodan, očekuje povišicu i višegodišnji ugovor


Peđa Stojaković od juče je i zvanično slobodan igrač, pošto je iskoristio klauzulu u ugovoru potpisanom pre pet godina sa Sakramento Kingsima. Trostruki učesnik All-Star meča i dvostruki pobednik takmičenja u trojkama, po tom ugovoru je sledeće sezone trebalo da zaradi 8,2 miliona dolara.

Već od 1. jula klubovima je dozvoljeno da pregovaraju sa igračima, a potpisivanje ugovora, ovog leta počinje 12. jula. Čelnici Indijane, koja je Stojakovića dobila u trejdu sa Kingsima krajem januara za Rona Artesta, više puta su izjavljivali da im je prioritet da zadrže srpskog košarkaša.

"Videćemo i saslušati ponude ostalih timova, ali na Pejsersima je da zadrže ili izgube Peđu", izjavio je Stojakovićev menadžer, Dejvid Bauman, za lokalni "Indijanapolis Star". "Prethodni ugovor Peđa je potpisao kao ograničeno slobodan igrač, tako da do sada nije imao prilike da ispita tržište".

Stojaković, koji je pre nešto manje od tri nedelje napunio 29 godina, a prošle godine zaradio 7,6 miliona, očekuje povišicu i nada se višegodišnjem ugovoru. Pejsersi imaju pravo da mu ponude ugovor na šest, a svi ostali timovi na pet godina.

"Svako ko kaže da novac nije u pitanju – laže", istakao je Bauman. "Peđa će dobiti svoj veliki ugovor. Njemu se Indijana sviđa, jer ima tim sa dobrom osnovom za uspeh ... U svakom slučaju, on je igrač, koji može da pruži mnogo više nego što je pokazao prošle sezone".

Stojaković je na 40 utakmica u dresu Pejsersa prosečno postizao 19,5 poena, uz šut iz igre od 46 odsto. Zbog povrede desnog kolena, propustio je četiri od šest utakmica u prvom kolu plej-ofa protiv Netsa, a Pejsersi su sva četiri puta poraženi. Bauman je naglasio da se Peđa u potpunosti oporavio od te povrede.

XS
SM
MD
LG