Linkovi

U četvrtfinalu Brazil - Francuska


Aktuelni prvaci sveta su, reklo bi se na osnovu rezultata, lako izborili plasman među osam najboljih selekcija sveta. Međutim, Gana je platila danak svojim greškama i morala da napusti teren pognute glave.

Aktuelni prvaci sveta su, reklo bi se na osnovu rezultata, lako izborili plasman među osam najboljih selekcija sveta. Međutim, Gana je platila danak svojim greškama i morala da napusti teren pognute glave. Interesantan je podatak da je Brazilu ovo jedanaesta uzastopna pobeda na Svetskim šampionatima.

Gana je počela meč dosta hrabro, ali joj se to osvetilo. Ronaldo je u petom minutu isoristio grešku odbrane Gane, lepo utrčao u prazan prostor, zaobišao golmana Kingsona i poslao loptu u praznu mrežu. Bio je to Ronaldov 15. pogodak na Svetskim prvenstvima čime je pretekao Gerda Milera i postao najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava.

"Crne zvezde" su igrale otvoreno, imale šanse za izjednačenje, ali neposredno pred odlazak na odmor Adrijano je udvostručio prednost posle jedne sporne situacije u kojoj nije dosuđen ofsajd i već na poluvremenu je bilo jasno da će Brazilci trijumfovati.

U drugom poluvremenu su izabranici selektora Ratomira Dujkovića, koga nije bilo na klupi u drugih 45 minuta, pokušaval da se vrate u život, imali nekoliko izglednih šansi, ali je završnica napada bila loša. Brazilci su rutinski čuvali rezultat i vrebali na greške protivničke odbrane.

Deset minuta pre kraja Gana ostaje sa igračem manje jer je isključen Asamoa što "karioke" koriste da preko Ze Roberta povećaju prednost. Igrač Bajerna je izbegao ofsajd zamku, našao se sam pred protivničkim golmanom kojeg je obišao i postavio konačan rezultat.

Francuska - Španija 3:1

Reprezentacija Francuske je poslednji učesnik osmine finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj pošto je u utorak u Hanoveru bila bolja od Španije. U prvih 45 minuta igre nije viđeno mnogo toga što je vredno pomena. Igralo se dosta brzo, ali sa mnogo grešaka na obe strane. "Furija" je do prednosti došla iz penala koji je dosuđen zbog faula nad defanzivcem Ibanjezom, da bi "trikolori" izjednačili nakon što je Vijera sjajnim dodavanjem prograo Riberija kojem nije bilo teško da zaobiđe Kasiljasa i loptu proslediu prazan gol. Još manje uzbuđenja je bilo u nastavku susreta.

Nijedna od selekcija nije uspela da stvori pravu šansu za gol, ali je sreća na kraju bila na strani nekadašnjih evropskih prvaka. Vieira je loptu nabačena sa desne strane zahvatio glavom, a Serhio Ramos je u želji da spreči pogodak loše reagovao i zakucao loptu u mrežu. Tačku na pobedu Francuza stavio je Zinedin Zidan u poslednjim trenucima susreta posle kontranapada.

Španci su nakon odličnih igara u prvoj fazi takmičenja potvrdili da već po tradiciji nemaju "petlju" u noklaut sistemu, dok je prerano otpisana Francuska pokazala da ume da odigra na rezultat, a ostaje da se vidi hoće li moći da se odupre selekciji Brazila u četvrtini finala. Utakmica Brazil - Francuska igra se u subotu u Frankfurtu.

XS
SM
MD
LG