Linkovi

Ronaldu se vrti u glavi


Brazilski fudbaler Ronaldo (29) bio je u sredu kasno uveče u bolnici, pošto se požalio na vrtoglavicu i nesvesticu.

Podrvgnut je seriji medicinskih testova, ali lekari nisu pronašli nikakav problem, pa se napadač Brazila vratio u hotel i u četvrtak mu je već bilo dozvoljeno da trenira.

"Ronaldo je dobro, samo je osetio malu vrtoglavicu, ništa ozbiljno", rekao je portparol Saveza Rodrigo Paiva. "Bio je u bolnici na pregledima i sve je OK".

U utorak, na utaklmici Svetskog prvenstva s Hrvatskom u Berlinu, napadač Real Madrida zamenjen je u 69. minutu, pošto je prethodno samo jednom šutnuo loptu ka golu.

Brazilski tim je u sredu imao slobodan dan, a naredni meč igra tek u nedelju, protiv Australije.

Ronaldo je osvojio dve svetske titule sa Brazilom, 1994. i 2002. godine. Pre četiti godine bio je vodeći strelac šampionata. Ako Brazil ponovo osvoji titulu, Ronaldo i Pele biće jedini igrači na svetu sa po tri titule.

Ronaldo je bio blizu titule i na SP 1998. godine, ali je imao neobjašnjive grčeve pred finalnu utakmicu, koju je loše odigrao, pa je Francuska pobedila sa 3:0.

On je dva puta imao veoma ozbiljne povrede kolena, zbog kojih je dve godine više pauzirao nego igrao. Medjutim, oporavio se i ponovo pružao dolične partije na prošlom SP.

Mediji, kao i fudbalski stručnjaci, sada mu zameraju da se previše ugojio i da ga težina usporava.

XS
SM
MD
LG