Linkovi

Holanđani priželjkuju pobedu protiv SCG


Podmladjena fudbalska reprezentacija Holandije želi pobedu protiv ekipe Srbije i Crne Gore u nedelju, kako zbog uspešnog starta na Svetskom prvenstvu, tako i zbog nastavka tradicije dobrih rezultata protiv "plavih".

"Pobeda protiv Srbije mladim igračima u našem timu dala bi neverovatno samopouzdanje", rekao je golamn Edvin van der Sar, jedan od trojice sadašnjih reprezentativaca koji je sa Holandijom stigao do polufinala Svetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj.

I trener Holandije Marko van Basten, koji je kao reprezentativac osvojio Evropsko prvenstvo 1988. godine u Nemačkoj, nada se pobedi protiv SCG ali smatra da to neće biti lako postići.

"Srbi su dobra ekipa i protivnik koji je dokazao svoj kvalitet u kvalifikacijama. Biće teško pobediti ih", kazao je van Basten.

Trener SCG Ilija Petković očekuje napetu utakmicu koja će više ličiti na partiju šaha nego na fudbalski meč.

"Fudbal je u mnogim stvarima nalik šahu. Prva tri poteza, često, odredjuju dalji tok partije šaha, kao što prva utakmica odredjuje dalji tok Svetskog prvenstva i ambicije reprezentacije", kazao je Petković.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore imaće problema oko sastava jer, zbog suspenzije, pravo nastupa u prvoj utakmici protiv Holandije neće imati defanzivac iz Mančester junajted Nemanja Vidić.

Njegovo odsustvo pokušaće da nadoknadi Goran Gavrančić, dok će na njegovo mesto (desnog beka) biti prebačen Igor Duljaj.

Pretpostavlja se da će, zbog promena u formaciji, Dejan Stanković i Predrag Djordjević biti zaduženi za sredinu terena Srbije i Crne Gore.

U napadu se očekuju Mateja Kežman, koji se oporavio od lakše povrede kolena, i iskusni Savo Milošević koji će dobiti prednost u odnosu na debitanta Nikolu Žigića.

Ekipa SCG primila je jedan gola u deset kvalifikacionih utakmica zbog čega se pretpostavlja da će se u meču sa Holandijom osloniti na defanzivnu taktiku.

Meč sa Holandijom igra se u nedelju u 15 sati u Lajpcigu.

XS
SM
MD
LG