Linkovi

Da li na šampionatu u Nemačkoj igra najbolji tim Brazila?


Bivše brazilske fudbalske zvezde ocenile su da reprezentacija te zemlje nije dominantna koliko izgleda da jeste i očekuju da će se namučiti ako želi da odbrani
titulu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Ekipa ima neverovatan potencijal, ali trenutno nije toliko bolja od drugih timova. Ne bih se iznenadio ako bi bila eliminisana", rekao je Tostao, član reprezentacije koja je 1970. godine osvojila treću titulu svetskog prvaka.

Tostao je sada kolumnista u jednom brazilskom dnevnom listu, a ove komentare dao je danas, neposredno pre kraja priprema Brazila za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

"I dalje vidim stvari koje treba popraviti, naročito u odbrani", rekao je Tostao, dugogodišnji Peleov saigrač u napadu reprezentacije. On je na Mundijalima 1966. i 1970. godine postigao tri gola.

"Ono što ovu ekipu izdvaja jeste što u njemu igraju trojica spektakularnih igrača - Ronaldo, Ronaldinjo i Kaka. Ali, ako oni imaju loš dan, ostatak tima je normalan, na istom nivou sa ostalim reprezentacijama", rekao je Tostao.

Zvezda svetskih prvenstava iz 1982. i 1986. Falkao složio se sa ocenom da Brazil mora da se popravi ako želi da zaista postane "bolji od ostalih".

"Brazil i dalje nije sastavio tim. Radi na tome i ima još 10 dana da završi taj posao", rekao je Falkao, dodavši da ekipa mora vredno da radi da bi ispunila očekivanja.

"Mislim da ćemo posle prve dve utakmica znati imaju li snage da urade šta treba, ili nemaju", rekao je Falkao.

Reprezentacija iz 1982, u kojoj su pored Falkaa igrali i Ziko i Sokrates, bila je veliki favorit Mundijala u Španiji, ali je izgubila od Italije 3:2 u drugoj rundi, iako joj je trebalo samo nerešeno da bi se plasirala u polufinale.

Ta utakmica postala je poznata od tada kao "Katastrofa u Sariji", gradu u kome se igrala.

Pele je početkom nedelje rekao da bi njegov tim iz 1970. pobedio sadašnju reprezentaciju.

Kapiten Brazila Kafu rekao je da Peleove izjave nisu bile "najsrećnije", a selektor Karlos Alberto Pareira odbio je da poredi ekipe, rekavši da ne poseduje Peleovu "mogućnost" da uporedjuje različite ere.

"Teško je praviti poredjenja. Govorimo o drugačijim igračima, drugačijim situacijama", rekao je Falkao.

Brazil takmičenje u grupi F počinje 13. juna, utakmicom sa Hrvatskom. U grupi se nalaze i Australija i Japan.
XS
SM
MD
LG