Linkovi

Dete Breda Pita i Anđeline Džoli - nova afirmacija Namibije


Amerikanci i dalje željno upijaju svaki detalj o rodjenju Šajlo Nuvel, ćerke Andjeline Džoli i Breda Pita, a iz Namibije, gde je rodjena, polako pristižu nove informacije, kao što je podatak da je Andjelina porodjena carskim rezom jer je beba bila karlično okrenuta. A osim Pita i Džoli razloga za slavlje imaju i stanovnici Namibije. Tu zemlju je 2004. godine posetilo samo 8,000 Amerikanaca, ali će se situacija, po svemu sudeći promeniti...

Dug je put od crvenog tepiha u Holivudu ... do ovog priobalnog grada u Namibiji, demokratiji u povoju izmedju Angole i Južne Afrike - pustinjskoj zemlji veličine Kalifornije sa svega dva miliona stanovnika. U toj zemlji je prošlog vikenda rodjena Šajlo Nuvel Džoli Pit – 3,1 kg teška, genetski srećne ruke ćerka Andjeline Džoli i Breda Pita u maloj privatnoj bolnici ... na kontinentu koji je Džoli zavolela radeći kao ambasador dobre volje UN-a.

«Volela bih da vidim da Afrika procveta. Mislim da bi to bilo divno, jer tamo ima toliko nade, toliko mogućnosti...» rekla je jednom prilikom Andjelina.

Za sada još nema javnih fotografija najčuvenije male Namibijke na svetu... njeni roditelji navodno planiraju da prodaju bebine prve fotografije za 5 miliona dolara, i daju novac u dobrotvorne svrhe.

Namibijski ambasador u SAD kaže da su vlasti bile «srećne da pomognu slavnom paru», hapseći pa čak i deportujući paparace.

«Samo smo im ponudili zaštitu od onih koji ugrožavaju njihovu privatnost» objasnio je ambasador Houplong Ipinge.

Namibijci kažu da je duboko poštovanje privatnosti deo njihove kulture.

«Jednom u životu mogu da imaju mir i tišinu koji su im potrebni, a posebno su potrebni porodiljama.» primećuje jedna Namibijka.

Namibijci su pretežno oduševljeni zbog publiciteta koji su dobili.

Na pitanje da li misle da su Bred i Andjelina dobri za Namibiju, oni složno kažu da je bez sumnje tako.

«Ovo je najveća vest godine za nas», kaže jedna žena.

Medjutim, 2 miliona stanovnika suočava se sa problemom siromaštva i rastućom epidemijom HIV-a. Dva dana posle rodjenja Šajlo, Džoli i Pit su donirali više od 300,000 dolara za škole i dve bolnice...

Namibijci se nadaju da će dve zvezde pomoći da njihova zemlja doživi turistički bum... iako nisu otišli tako daleko da rodjedan Šajlo proglase za nacionalni praznik... barem ne još.

«Ne, ali smo obeležili taj dan u istoriji Namibije» kaže ambasador Ipinge.

A šta sve to, dugoročno gledano, znači za Šajlo? «Ona je sada Namibijka do kraja života. Mogla bi i da postane predsednica» šale se Namibijci.

XS
SM
MD
LG