Linkovi

Automehaničarska radnja – za žene


Ako je «potreba uistinu majka pronalaska», zbog čega je za ovu ideju bilo potrebno toliko vremena? Automehaničarska radnja – za žene!

Automehaničarski svet se definitivno menja. Sve više žena preuzima odgovornost za svoje vozilo. Sve su zapaženija mesta kao što je radnja za popravku automobila «Francuski ključ» u asadini.

«Većina žena, 80 odsto, vodi računa o održavanju svog vozila», kaže poslovođa Klodija Garzau.

«Francuski ključ» je okrenut ženama i uveo je, pored ostalog, praksu detaljnog objašnjavanja svakog kvara. Menadžer Klodija Garza je na času poslovanja u koledžu, došla do te ideje, koja se odmah dopala i njenom gazdi, Majku Nolanu. Radnja je okrenuta ženama već i prijatnim enterijerom, u kojem se zapažaju porodične fotografije, prostor za decu i definitivno ženski toalet.

«Zaista je lepo što možemo da se zadržimo, da provedemo neko vreme u miru, daleko od dece u muža», kaže Rejčel Vilijams.

Mušterije ističu da je najbolje to što znaju da neće da plate za nepotrebne popravke.

Klodija Garza kaže da hoće tačno da zna kakav je kvar jer, kako je rekla, «neće da prodaje ženama nešto što im ne treba».

Majk Nolan kaže da mu se ulaganje u radnju definitivno isplatilo.

«Odziv je premašio očekivanja», kaže on, što potvrđuje i mušterija Arlin Albertson.

Ako niste siguirni u svoj automobil i treba da ga odvezete na kontrolu, zaposleni u «Francuskom ključu» preporučuju nekoliko jednostavnih stvari kojih se treba pridržavati da biste dobili upravo ono što vam treba.

«Kažem im da se raspitaju, da se malo raspitaju i dobiju savet i od nekog drugog, ako im treba. Ja dosta stvari pronađem na internetu», kaže poslovođa, a njen gazda potvrđuje da kada dođete sa jednim problemom, pa se ispostavi da ih ima više, «nije loše raspitati se još negde».

Podmazivač Aleks Mata kaže da većina problema ne mora da se rešava odmah.

«To je samo ženski strah da sve mora da se uradi odmah. A to nije tačno. To je sve samo deo redovnog održavanja i brige o sopstvenom vozilu», zaključuje Aleks Mata.

XS
SM
MD
LG